Po czym wnosiszkibic_korony pisze:Ja z tego co zaobserwowałem to Henry nie przdluzy kontraktu z Arsenalem i przejdzie do Barcy.
Zapewne tak będzie, gdyż Henry też człowiek. Ma możliwość zarobić więcej to będzie się starał negocjować, może nawet do samego końca.Bobohawk pisze:Jednak jeśli uda mu się podpisać wysoki kontrakt to pewnie z chęcią zostanie w Arsenalu.
Thierry zasluguje na to, aby zarazbiać krocie - widzimy co sie dizeje, kiedy nie gra kilka meczy
Henry jest obecnie naszym najlepszym piłkarzem i pozbycie się go - oznaczałoby wymianę większej części składu [wszyscy grają pod niego]
Jeśli już miałby odejść, to w jego miejsce musiałby przyjść nie zdolny młody piłkarz - bo takich u nas pod dostatkiem; musiałby się pojawić zawodnik o zbliżonych umiejętnośćiach do Henry'ego - czyli piłkarz z absolutnie najwyższej światowej półki [Adriano, Shevchenko, Eto'o, etc]
Wątpię czy jest to możliwe. Mówi się o Berbawowie o Kiesslingu - lae ci piłkarze nawet połowy umiejetnoscie Henry'ego nie posiadają - więc ja tu sensu nie widze [w sprowadzeniu tóregokolwiek, w miejsce Francuza]
hmm - Henry zostawał kilka razy królem strzelców jednej z lepszych [jeśli nie najlepszej] lig świata - on jest w czołówce najlepszych piłkarzy świata - i raczej nie musi nic udowadniać.luk1208 pisze:i pokazał ze jest jeszzce jednym z najlepszych na swiecie
Nic dodać, nic ująć - święte słowa.Bobohawk pisze:No i ta podwyżka mu się jak najbardziej należy. W końcu jest kluczowym zawodnikiem Arsenalu, a nawet najważniejszym. Strata Thierrego byłaby wielkim osłabieniem zespołu, drugim po odejściu Vieiry. Dlatego teraz działacze Arsenalu zrobią wszystko aby nie stracić Francuza, a Henry jeszcze może to wykorzystać dyktując im własne warunki. A zarząd będzie musiał się zgodzić na te warunki, chyba, że nie zależy im na sukcesach. Tak więc Henry jest w bardzo dobrej sytuacji, może wywalczyć sobie jeszcze większy kontrakt, a nie straci raczej zbyt wiele bo wiadomo, że każdy wielki klub będzie gotowy pozyskać go. Smile
Ja wierzę, że Thierry dostanie tyle kasy na ile zasługuje - przecież jeśli mamy mln na transfery to na podwyżkę kasa jest. Działacze go nie puszczą, chyba że sam będzie chciał zmienić otoczenie, ale to nie nastapi jeszcze teraz