Polska przegrała z Anglia 2-1 czas na wstepne podsumowanie zawodników i meczu:
Boruc - kto wie czy tym wystepem nie zapewnił sobie dłuzszy pobyt w Wielkiej Brytanii, przy bramkach nie zawinił a kilkakrotnie nas uratował
Żewłakow i Baszczyński - walczyli, grali poprawnie nie unikneli błedów ale wydaje sie ze najlepsi boczni obrońcy w kraju
Bak, Jop - ogolnie to samo co boczni
Lewandowski - zagrał poprawnie w destrukcji, nie mozna od niego oczekiwac ze zastapi Szymka
Sobolewski - widac ze jest to piłkarz który szczególnie motywuje sie do takich meczy i pokazuje klase, pewne miejsce w srodku obok Szymka
Smolarek i Krzynówek - starali sie ale za bardzo nie było im dane pokazac swoich umiejetnosci choc ten drugi jest usprawiedliwiony niedawna kontuzja
Kosowski - piłkarz ewenement, biega, stara sie często pozytku to nie przynosi, po czym nagle jedno zagranie mu wyjdzie i swietna asysta.Podobnie dzisiaj
Żurawski - niczym sie nie wyróznił.Według mnie głupota było wystawienie go w meczu z nie wyleczona kontuzja
Frankowski - Franek Franek łowca bramek, nawet przy stałych fragmentach gry był grozniejszy od Rasialdo
Rasiak - nie chce mi sie o nim pisac, ale pewnie napisze całe wypracowanie.Co podanie to strata.Zaczął poprawnie najpierw wygrał kilka pojedynków główkowych i byłem pełny wiary ze moze wreszcie zagra mecz zycia.Niestety to co wyprawiał w drugiej połowie woła o pomste do nieba.cloner pewnie znów bedzie bronic Grzesia(nie wiem jaka linie obrony wybierze, moze dzis zatrucie zoładkowe).Widac róznic poziomu Premiership a pierwszej ligi angielskiej
Radomski - za krótko grał by oceniac
Jesli Janas chce wygrywac przez szczesliwe odbicie sie piłki od Rasiaka a nie na zgraniu pewnych formacji i zawodników(nie musze wspominac kogo mam na mysli) to ja mu z całego serca gratuluje i nie licze na wiecej.Proponuje takze wziasc udział w grach liczbowych.Moze wieksze prawdopodobieństwo trafienia szóstki.
Gloria victis, dzieki za awans i za walke.
My w kadrze nie mamy Rooneya czy Lamparda (mamy Rasiak)jednak jestem zadowolony z postawy mentalnej, widac ze chlopaki tworza druzyne i przede wszystkim walcza
Nie bedziemy miec swojego Wembley...moze to i dobrze.Po co starszym odbierac wspomnienia.
pozdrawiam
Musze jeszcze zauwazyc załosny poziom komentarza.Szczególnie mylenie przez Szpaka Jopa z Sobolewskim(bracia xero), Kosy z Krzynówkiem itp.to juz moze irytowac plus tania gadka pana Mielcarskiego(dziwnie czesto nie mogł sie wysłowic).