Liverpool - Manchester City

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liverpool - Manchester City

Post autor: masacra » 06 sty 2019, 17:51

Kamil232 pisze: O a teraz już jest tyle pieniążków że można sobie pozwolić na zostawienie Lovrena i wywalenie kolejnych 70 na nowego Van Dijka?
Powiem szczerze, ze jestem zmeczony rozmawianiem na forum z ludzmi, którzy nie czytaja tego co sie do nich pisze. Moze to w sumie moja wina. Ciul wie. W kazdym razie. Pisałem wczoraj skąd poprawa sytuacja finansowej Liverpoolu w ostatnich miesiącach. Pisałem o tym raz, potem pisałem drugi raz, tylko po to by trzy posty pozniej napsiac rzeci raz. I teraz mam pisac kolejny raz, bo wielmozny pan Kamil sobie czyta po łebkach co sie do niego pisze, albo czyta wszytsko tylko połowe nie kuma/nie koduje zapamietuje? No to jest sens?
Ale w sumie, powiedzmy, ze sie lubimy to masz Kamilu. Komu innemu tej przysługi bym nie zrobił. Trzeci raz CI napisze skąd zmiana sytuacji w finansach Liverpoolu.
A wzieła sie ona z nastepujących pwoodów:
1. dwa pierwsze sezony za rzadow Kloppa Liverpool na transferach wychodził na delikatnym plusie. To juz masz 2 razy po 30 mln zaoszczedzone
2. Zaczał regularnie grac w LM, z tego raz doszedł nawet do finału co wiązało sie duzo wiekszymi wpływami
3. FSG sfinansowało z własnych pieniedzy rozbudowe Anfield (chwałaim za to) co wiaze sie z wiekszymi wpływami z biletów
4. W ostatni czasie zostały podpisane nowe kontrakty reklamowe na duzo, duzo lepszych warunkach od poprzednich.
To wszytsko sprawiło, ze klub w oncu mógł sobie pozwolic by wydac ok 100 mln netto w jedno okienko i wiele wskazuje na to, ze moze jeszcze wiecej. (przynajmniej tak twierdza Paul Joyce, Dominic King i kilku innych dziennikarzy ktorzy zazwyczaj wiedzą cow trawie piszczy jesli idzie o Liverpool)

I lojalnie uprzedzam, jesli jeszcze zamierzasz pytac o cos na co juz tobie odpowiadłem kiedys, to proznos szukał repliki, bo to mezalians by był... czy jak to leciało. :wink:
sickstick pisze: Ja zwyczajnie nie wierzę w gadkę o tym że Klopp miał w poprzednich lata 30mln na czysto do wydania. To są jakieś totalny bzdury wypisywane pod swoją tezę.
:)
A ja zwyczajnie nie wierze w twoje przygody łózkowe z kobietami, ktore kiedys na forum opisywałes. Czy to jest dowod na to, ze ich nie było? Chyba nie. Twoja czy moja wiara ma w tych przypadkach gowno do rzeczy. O limicie transferowym pisali wszyscy okołoklubowi dziennikarze uznawani za wiarygodnych i jest to w Liverpoolu wiedza powszechnie znana. Klub musi przynosic zysk. Takie sa załozenia amerykanskich wlascicieli. I jeszcze do niedawna aby klub przynosił zysk nie mógł wydac wiecej na transfery jak własnie ok 30 mln funtów (w zaleznosci od roku bywało to nieco wiecej albo nieco mniej). I wiadomo, jesli w któryms roku klub nie wyda tych 30 mln netto, to w nastepnym moze wydac te pieniadze, ktore nie wydał w poprzednim. Wciaz bedzie przynosił zysk rok do roku. I wlasnie m.in to sie stało w ostatnim czasie.

Wróć do „Anglia”