Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6272
Kibicuję: 4rsenal

Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup)

Post autor: sickstick » 09 sty 2019, 22:13

red85 pisze: Puchar śmietnika, slabiutenki rywal i w składzie, i to jedynie na ławce, ledwie jeden adept szkółki City. Tyle pompowali w to hajsu, tyle hałasu wokół tego narobili...
A ja w tym widzę sukces projektu. W erze zespołów które mają całe składy złożone z 11 kosmicznych zawodników, City jest pierwszym zespołem które ma (docelowo) 22 kosmicznych zawodników i tym samym stało się faworytem wszystkich pomniejszych pucharów. W najważniejszych meczach ligowych czy LM na boisku jest tylko 11 piłkarzy i niezależnie czy to skład City, United, Liverpoolu, Chelsea czy Juve lub Realu, po boisku biegają składy złożone za podobne miliony, więc o zwycięstwie w mniejszym stopniu decyduje wpompowany chajs (choć ten aspekt jest najczęściej komentowany :mrgreen: ), zaś w większym sama gra zespołu, geniusz managera itd. Natomiast w pomniejszych pucharach - takich jak Carabao Cup i FA Cup - dysproporcja związana z wpompowanym chajsem robi się znacznie większa - tutaj nawet Liverpool czy Chelsea gra składem złożonym za mniejsze pieniądze, zaś City staje się jednym zespołem ze składem za te 300mln+, tak więc o ile któryś z zespołów nie postanowi potraktować rozgrywek poważnie, to City jest absolutnym faworytem pomniejszych pucharów i ich seryjne zdobywanie powinno być obowiązkiem. Póki co wydają się być na dobrej drodze, zobaczymy co z tego wyniknie ;)

Wróć do „Anglia”