AC Milan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 13 paź 2005, 20:57

Ładnie się rozpisałes :p Tylko to jest naprawde odległa wizja. Przynajmie tak wnioskuje. I nie za względu na czas budowy tylko całego projektu> Chyba że jest jak napisałes planuja od dawna i teraz to wyszło :? Ma to swoje plusy i minusy. Ale przyznaj jak to bedzie ? Świeta Wojna poza Giuseppe Meazza ? nawet sobie wybraźić nie moge :?

Nowy stadion = kasa kasa kasa. Pewnie z tym kłopotu nie ma ale to nie jest tak hop siup. To trzeba planować lata. Włosi sie starają o euro i to tez jest plus bo państwo dołoży kase. Budżet klubu to nie świnka skarbonka :p Chyba ze premier wraca na fotel prezydenta oficjalnie :? dawno nic na ten temat nie słyszałem ...

Kolejna sprawa teraz San Siro drugi obiekt w europie ! a Stadion Schalke ma (chyba) 40 tyś .:> Troche dziwne szczególnie patrząc na to że na meczach Milanu (klasykach) jest 78 tysięcy ludzi

Teraz dwie wersjie jedna Milan.pl druga pilka. pl w która wierzyć ? Zależy co bierzesz :lol: :lol:

O San Siro: "Nasza wizja stadionu jest inna niż Interu, ale zostaniemy na San Siro jeszcze przez wiele lat. Nie planujemy opuszczenia obiektu. Być może w dalszej perspektywie byłoby lepiej mieć jeden stadion dla Milanu i jeden dla Interu."

AC Milan nie chce już dzieliś stadionu z mediolańskim Interem. Oba kluby nie potrafią dojść do porozumienia w wielu kwestiach, dlatego "Rossoneri" w najbliższym czasnie mają wybudować swój własny obiekt piłkarski.

"My i Inter potrzebujemy czego innego. W głowie mam model stadionu podobny do tego w Gelsenkirchen. Nasza współpraca z Interem nie zalicza się do najłatwiejszych. Przynajmniej tak było dotychczas. Dlatego też planujemy zbudować swój własny stadion. NIe wiem kiedy go wybudujemy i czy ja go zobaczę, ale jestem przekonany, że będziemy mieć swój własny stadion." - stwierdził Galliani.

Wróć do „Wracając Do Meritum”