Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja

Post autor: Kamil232 » 13 sty 2019, 17:20

No no no. Miał być temat do prowokacji, a jaka dyskusja się zrobiła.

Oczywiście mogłem się spodziewać klasyki argumentów. Owsiak zaatakowany bo jest politycznie po drugiej stronie. Owsiak zaatakowany bo dotarły przekazy z partii. Owsiak zaatakowany a ty co zrobiłeś dla małych dzieci. Owsiak zaatakowany, a jak twoje dziecko będzie potrzebować sprzętu to co? Owsiak zaatakowany bo jesteś pierdolniętym debilem.

Jak piszę Matka Kurka sekta Owsiaka w natarciu. Tylko mam nadzieję, ze jak jemu mojego domu nie będzie oblewać fekaliami co?

A cóż ja napisałem zaczynając temat.
Oczywiście każdemu wolno samemu dysponować swoimi pieniędzmi. Warto jednak przeczytać na co dokładnie idą
Czy kogoś zachęcam do nie wpłacania na Owsiaka? Czy gdzies napisałem nie wpłacajcie?

Podałem jedynie fakty wbrew propagandzie. Wszystkie piniożki idą na dzieci, my nic z tego nie mamy iż tak nie jest. Do teraz nikt się do tego nie odniósł.

Nie mam żadnego problemu z orkiestrą Owsiaka. Wolny mamy kraj niech sobie każdy wpłaca na co chce.

Mam problem jedynie z tym aby po pierwsze ludzie byli informowani, że wpłacając 1 zł na Orkiestrę przykładowo 80 groszy idzie na dzieci 20 groszy na Owsiaka. Raz.

A dwa jak już napisał Masacra i jak jest we wklejonych przeze mnie info mnóstwo kasy idzie na to z budżetu ogólnego czy samorządów. Na organizacje imprez, na przeloty F-16, na pomoc wojska, czas antenowy w Telewizji Publicznej itd. itp. Otóż żadna inna fundacja nie ma takiej reklamy i pomocy od skarbu państwa. Nie widzę powodu aby z moich pieniędzy ta miała. Wolny mamy kraj i jeśli zechce to na nich wpłacę. Nie chce jednak tego finansować przymusowo i jak sądze jest takich osób wiele.

Ileż to się słyszy na temat tego iż Kościoły dostają piniożki ze skarbu państwa. O już podany w tym temacie Rydzyk. Rozdział Kościoła od państwa. Jestem nie wierzący nie chce na to wpłacać.

Tylko tyle i aż tyle. Niech sobie Owsiak to finansuje sam.

Tyle tylko, że wtedy pewnie nic by z tego nie było. Przypomina mi się jak Owsiak w 2010 roku zbierał pieniążki w drugiej turze wyborów prezydenckich na pomoc dla powodzian. Bez TV i tej całej hucpy zebrał coś koło 500 tys.

I to jest cała prawda o tej hucpie.
ryba_82 pisze: Tak czytam ten wątek i zastanawiam się co by pisał Kamil i reszta hejterów WOŚP/Owsiaka gdyby sam Owsiak miał inne poglądy polityczne? Takie bardziej zgodne z ich poglądami :) Czy Kamil odmówiłby pomocy ze strony WOŚP w przypadku zagrożenia życia, ewentualnie ciężkiej choroby? Czy kazałby odłączyć od respiratora własne dziecko gdyby ten respirator byłby sfinansowany przez WOŚP?

Mnie tam [ch**] obchodzą poglądy polityczne Owsiaka, [ch**] mnie obchodzi że gość dorobił się na WOŚP. Obchodzi mnie za to że WOŚP ratuje życie ludzkie a przede wszystkim życie dzieci. I wrzucając 5 czy 10 zł.(niech sobie każdy wstawi dowolną kwotę) do puszki o tym myślę a nie że złotówkę z tej kwoty przeje Owsiak. Ale żeby te kwestie zrozumieć to jeszcze trzeba dzieci mieć.
Jak już napisał Masacra. Dołożyłem się do tego wystarczająca ze środków skarbu państwa należących i do mnie, że i też mogę ten sprzęt używać.

A dwa. Psim obowiązkiem państwa jest mi sfinansować z płaconej składki zdrowotnej sprzęt. I w 99% to państwo finansuje. 40,50 czy nawet 100 baniek z Orkiestry to jest jakieś 1% kasy która wydaje na sprzęt NFZ. Krótko mówiąc cały [ch**]. Tylko propaganda Owsiaka głosi inaczej.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”