Co tu się odpierdziela!?
Jeśli chodzi o WOŚP, powiem krótko. Jak ktoś chce niech popiera i wrzuca, jego sprawa i nikomu nic do tego. Jest wiele form pomocy. Nie każdy ma czas i wiedzę jak można pomóc inaczej i pomaga wrzucając do puszki. I super. Ja np wolę pomóc bezpośrednio, na siepomaga, gdzie wiem, że 100% idzie na pomoc a nie, że np z każdej złotówki ucieka kilka groszy.
Fajnie więc, że jest coś takiego jak WOŚP, tym bardziej, że zauważcie jedno. Oni grają już 27 lat, kiedyś też ich wspomagałem. Można powiedzieć, że wielu z nas WOŚP nauczył i przypomina co roku, że warto pomagać, że warto oddać kawałek siebie, swojego czasu, coś cennego na licytację.
I chociaż nie wspieram dzisiaj WOŚPu, to nie będę prowadził przeciw nim jakiejś chorej krucjaty. Lepiej po prostu wesprzeć inną akcję, niż marnować czas na hejt i wylewanie swoich (często chorych) żali.
Inna sprawa to Owsiak. Jako głowa tak wielkiej fundacji, posuwa się za daleko w kwestii wojny polsko - polskiej. To tak samo jak League, Kamil, Ozob i inni, którzy na forum o piłce nożnej prześcigają się w przerzucaniu kto jest bardziej winny, kto to nie uprawia polityki nienawiści. Otóż uprzejmie informuję, że wszyscy powinniście się rozpędzić i jebnąć baranka o ścianę. Otóż jedni i drudzy mają w swoich szeregach osoby, które ową nienawiść szerzą. Kiedyś głosowałem na PO, potem i dzisiaj na PiS. W mojej rodzinie nie głosują jednomyślnie, jak zapewne w wielu waszych domach. W waszej retoryce i słownictwie, aż strach jak ktoś z waszych bliskich głosuje inaczej jak wy. Też ich tak wtedy od POjebańców, PiSiorów, komuchów, nazioli i faszystów nazywacie? Wszyscy wpadliście w to bagno po uszy.
W temacie polityki często idzie poczytać ciekawe dyskusje, ale to co się odpierdziela tutaj to jakaś masakra. Niektórzy to sięgnęli totalnego dna.