Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Marcinhp » 25 mar 2019, 22:09

To aż stwierdzę, że zaczynasz się uczyć zbyt wcześnie ;) Tak czy siak nauka do tych testów jest dość specyficzna i dobrze wyrobić sobie odpowiednie nawyki.
Ja akurat zawsze tak miałem. Nawet na egzaminy uczyłem się ze sporym wyprzedzeniem. Nienawidzę, gdy staję się więźniem tykającego zegara :)
Niektóre kancelarie w tym okresie obniżają wynagrodzenie, inne zatrudniają na niepełny etat, inne zaś nie płacą w ogóle traktując to jako pseudookres próbny. Ale możesz też trafić na ogarniętych ludzi.
I o to przede wszystkim chodzi. Ja nie mogę sobie pozwolić, by odpierdzielać pańszczyznę, bo... wyląduje pod mostem. Zawsze mógłbym po dostaniu się na aplikację wyjechać na rok z kraju, ale wtedy wyjdzie na to, że uprawnienia do zawodu uzyskam w wieku 31 lat. Nie wiem, czy to nie zbyt duże ryzyko.
Co, jeżeli nie pójdziesz na aplikację? Wiadomo, ogranicza Ci to katalog potencjalnych pracodawców, ale zaoszczędzasz kasę i czas. Do tego sporo firm nie potrzebuje ludzi od chodzenia na rozprawy
Powiem Ci, że na razie rynek Warszawski mnie pod tym względem nie porwał. W sensie, że jeśli już byłem na rozmowach w kancelarii, to z reguły kończyło się na półdarmowych praktykach bądź stażach.

Wróć do „Hyde Park”