Smashing Pumpkins pisze: https://cdaction.pl/news-56192/sekiro-s ... dzine.html
Ktos przeszed Sekiro w niecala godzine
Ta ale na alternatywnym zakończeniu. Robiąc to koleś pominął jakieś 30% gry.
Sekiro jest idealną grą do speedrunów, bo ma wiele ukrytych przejść i tylko bossowie fabularni blokują dostęp do dalszych lokacji, do tego umiejętny gracz nie musi się specjalnie oglądać na zdobywanie koralików by podkręcić pasek hp czy zbierać ulepszenia tykwy do leczenia, bo i tak będzie likwidował bossów kontrami. Ta gra ma content do eksploracji i to zajmuje najwięcej czasu a speedrunerzy mogą dać popis i uważam, że jeszcze mocno podkręcą ten rekord. Czekam też na speedruny całego przejścia gry a nie skróconej wersji.
Z tego co widzę, to już zaczynają się pojawiać filmiki z speedrunami gdzie gracze przechodzą grę nie tylko szybko ale także bez żadnych otrzymanych obrażeń...
Chore
Jak by nie było chyba rekord np. przejścia Dark Souls 3 zmieścił się poniżej 1h i 10 min
Ja sobie w Sekiro gram powolutku, sprawdzając wszystko co się da i zbierając wszystko co się da. Aktualnie zabiłem już 15 mini bossów a dzisiaj pewnie wezmę się za Genichiro a później świątynia małp bo jest boss zablokowany póki Genichiro nie pokonam. Znam też lokalizacje przynajmniej dwóch innych minibosów. Z O'rin of the water męczyłem się dziś kilkoma podejściami i odpuściłem na razie, wrócę do tej siksy bo mnie wkurza. Jest cholernie szybka, bardzo szybko zbija posture a do tego zabija jedną kombinacją i trzeba sucz tak naprawdę zabić kontrami a na razie mam problem z tym by wykonać na niej 3 kontry pod rząd aby zainicjować egzekucję. Drugi mini boss jakiego spotkałem to Long Hand przy świątyni mnichów i On akurat jest stosunkowo prosty do zabicia olałem go bo chciałem świątynie małp zrobić a okazało się, że dopiero po zabiciu Genichiro mogę to zrobić i jak będę tam szedł z powrotem to wpadnę do Długorękiego. Ogólnie z tego co patrzyłem, to w grze zostało mi do zabicia 10 mini bossów. Mam zamiar zabić wszystkich mini bossów w grze, więc trochę roboty zostało.