Seny dostajesz właściwie za pokonanie każdego mobka (chyba tylko za zwierzaki dostajesz jedynie exp) ale tracisz część po każdej śmierci. Jeśli zbyt często giniesz, to seny mogą spaść Ci nawet do zera.Delpiero14 pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak się w tym Sekiro zbiera te seny? Od początku gry mam cały czas tylko jeden mimo, że już trochę tych przeciwników pokonałem.
W grze masz podczas eksploracji i u handlarzy do nabycia sakiewki i będą one w twoim ekwipunku. Handlarze sprzedają różnego rodzaju sakiewki np. lekka sakiewka zawiera 100 senów ale kupić ją możesz za 110 senów i pytanie gdzie logika? w końcu jesteś na -10 ale warto wymieniać seny na sakiewki właśnie dlatego, że po śmierci nie tracisz tych senów w sakiewkach. Dobrze jest też te seny jak najszybciej wydawać. Ja np. jak wiem, że czeka mnie walka z bossem to wydaje seny u sklepikarzy właśnie na sakiewki lub jakieś itemki i tak samo z doświadczeniem, wymieniam je na umiejętności bo wiem, że w walce z bossem zginę kilka razy i zarówno exp jak i seny stracę.
Aktualnie zostały mi 4 bossy jakie mogę ubić poboczne O'rin of the Water i Wężogłowa (w grze są dwie Wężogłowe jedna w grocie a druga na klifach i mi została właśnie ta na klifach ale nawet raz z nią jeszcze nie walczyłem, więc nie wiem na ile trudniejsza od tej pierwszej ale ta pierwsza była mocno irytująca) no i dwa fabularne bossy bez pokonania których nie ruszę dalej fabuły czyli Skorumpowany Mnich (wersja widmo) oraz Małpi strażnik i wtedy sobie odblokuje drogę też do kolejnych minibossów
Po pokonaniu Małpiego strażnika w sumie gra już leci z górki, to już będzie jakieś 75% gry i po nim nawet mogę zakończyć grę na tym etapie co Ci speedrunerzy bo po strażniku właśnie kolejny boss daje możliwość wcześniejszego zakończenia gry. Aczkolwiek ja mam zamiar przejść 100% fabuły więc przejdę dalej niż Ci speedrunerzy wolę się cieszyć dalej grą.