Freddy Adu

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 20 paź 2005, 19:37

Freddy Adu 16-letni fenomenalny pilkarz klubu DC United Waszyngton z amerykanskiej ligi pilkarskiej Major League Soccer rozwaza odejscie z obecnego klubu.

Zawodnik nie jest zadowolony z ilosci minut spedzonych na boisku w obecnym sezonie i liczy sie z opuszczeniem DC United,ktorego trenerem jest Polak Piotr Nowak.
Adu w tegorocznych rozgrywakch w MLS wystapil 25 razy w barwach klubu z Waszyngtonu z czego 16 razy w pierwszym skladzie.Mimo dobrej gry w ostatnim czasie na treningach oraz w lidze,w ktorej dwa tygodnie temu zawodnik zostal wybrany pilkarzem tygodnia Adu uwaza,ze powinnien wiecej czasu spedzac na boisku.

16-latek jednoczesnie dodal:
- To zabawne na treningach spisuje sie bardzo dobrze i gra mi sie swietnie w sparingach,ale jak przyjdzie spotkanie ligowe siadam na lawce rezerwowych.Nie jestem w stanie wiele zrobic w tej sprawie i nie jestem zadowolony z obecnej sytuacji.Musze odlozyc swoja dume na bok i byc jednym z czlonkow tej druzyny.

Obecny szkoleniowiec DC United Piotr Nowak rowniez wypowiedzial sie na ten temat dodajac,ze Freddy Adu jest jednym z 30 pilkarzy w klubie i kazdy otrzymuje odpowiednia ilosc czasu na boisku bez wzgledu na nazwisko a kadra szkoleniowa w sprawiedliwy sposob ustala sklad przed meczami ligowymi.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”