Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: liam » 16 kwie 2019, 23:19

piotrcies pisze:
16 kwie 2019, 23:07
Diamen23 pisze:
16 kwie 2019, 23:04
piotrcies pisze:
16 kwie 2019, 23:03

Ja w ogóle uważam, że ten sezon jest dziwny. Real słaby, Bayern słaby, Juve słabe, PSG żałosne, Atletico również. Ta obecna Barca też zresztą nie porywa, jednak na tle reszty wygląda mocarnie. Nie chcę deprecjonować rywalizacji o Ligę Mistrzów, ale mam wrażenie, że ogólnie jest to dość dziwny, słaby sezon w światowym futbolu.
być może eksploatacja Mistrzostwami Świata jest większa niż myśleliśmy. Z tego wesołego Ajaxu pewnie tylko Tadić i Tagliafico pokopolali w grupie i tyle.
Dodajmy do tego objazdy po świecie przed sezonem, niektórzy gracze po mistrzostwach świata i krótkim urlopie już jeździli z klubami po USA czy Azji, bo kasa się musi zgadzać, choć niejednokrotnie trenerzy skarżyli się, że nie ułatwia im to przygotowań do sezonu. To wszystko się odbija, tym bardziej że futbol się zmienia, gra się coraz intensywniej i 50 meczów w sezonie obecnie to coś innego niż 50 meczów w sezonie 10-15 lat temu.
Prawda, ale dodałbym do tego koniec pewnego okresu. Real i Bayer potrzebują przebudowy i wzmocnienia składu na kilku pozycjach.
Juventus chyba podobnie.

Wróć do „Włochy”