Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: HMK » 04 maja 2019, 2:23

Ponoć Jović fichado. 60 mln, 6 lat. Według ASa, czyli tematu nie ma, ale ja nie o tym. Już wybór trenera rok temu pokazał ile wiedzą media obecnie na temat Realu - niewiele. Na ten moment tylko o dwóch nazwiskach można powiedzieć, że coś faktycznie może być na rzeczy. Mowa tu oczywiście o Hazardzie i właśnie Luce Joviciu. O ile ten pierwszy to mój mokry sen od dawna (już w 2016 po słabym sezonie Belga pisałem, żeby go brać za wszelką cenę) tak o Serbie niewiele mogę napisać, ale trzeba mu oddać jedno - jest intensywny w tym co robi a to już coś. Wracając do plotek, to właśnie o tej dwójce pisze się najwięcej, nazwiska jak Ndombele pojawiają się jednorazowo, raz w tygodniu. Z zawodnikami Chelsea i Eintrachtu jest nieco inaczej.
Na ten moment transfery wyglądają dobrze. Militao zbierał same pozytywne recenzje za ligę portugalską. Jovicia sporo osób chwali, Hazarda nie trzeba tłumaczyć, najlepszy lewoskrzydłowy świata - kiedyś wyżej stawiałem Neymara, teraz Belg o kilka długości przed Brazylijczykiem. Jeśli do Edera Militao dodamy tę dwójkę to ruchy z przodu będzie można uznać za udane. Pamiętać należy, że do Realu dołączy Rodrygo a w dodatku do Valdebebas wraca wypożyczony do Holandii Odegaard grający na prawym skrzydle i zbierający w Eredivisie świetne recenzje. IMO transfery do ofensywy będą wyglądać tak jak opisałem wyżej. Eden, Jović (lub jakikolwiek inny napastnik, który potrafi coś więcej niż szantażować kolegę z reprezentacji sekstaśmą) i zagadka na prawą stronę.
Nadal pozostaje kwestia lewej obrony i pomocy. O tej pierwszej pozycji do niedawna było cicho a tu ostatnio pojawiły się newsy o Mendym. Tylko nie tym z City a o niejakim Ferlandzie z Lyonu. Kojarzę jedynie ze słuchu, a przy tym wątpię że Francuzi poszliby na sprzedaż dwóch kluczowych graczy do nas (o tym później). Gdybym to ja decydował to Marcelo out, Regui zostaje i przy tym nowy LB, no ale pewnie pocieszny Brazylijczyk dalej będzie nas raczył popisami gry w defensywie
Spoiler:
no ale też nie wierzę w wymianę połowy jedenastki za jednym oknem. Lewa strona to i tak mniejszy ból niż cała ofensywa.
Ostatnia formacja to pomoc, Zidane już teraz wykazuje się niezłą ignorancją odstawiając na boczny tor Marcosa Llorente i katując nas tym drwalem w meczach o nic. Pod znakiem zapytania trzeba też postawić Modricia, na ten moment z głośnych nazwisk łączą nas z Eriksenem i Pogbą, ale ja mam swojego innego faworyta. Tanguy Ndombele, widziałem jakiś czas temu plotki o Francuzie i z ciekawości zobaczyłem co takiego gracz Lyonu sobą reprezentuje i z miejsca się nim zauroczyłem. Co prawda tylko na kompilkach ogólnych i z poszczególnych meczów, ale Ndombele wyglądał tam cudownie, brałbym za wszelką cenę. To znaczy do pomocy brałbym każdego kto coś sobą reprezentuje i nie nazywa się Pogba. Ten gwiazdorek to ostatnie co nam potrzeba, 150 ( :lol2: ) mln za gościa, który błyszczy przeciwko jakimś pasterzom z drugiej połowy tabeli Premier League to na pewno postać, na której warto budować nowy środek pola Realu Madryt. Mam uczulenie na tego typa od dawna, może i bywa efektowny, tego mu nie odbieram, no ale jednak wolę postawić na kogoś innego. Od magii ma być Eden, w środku wolę kogoś kto jednak będzie potrafił pokazać jakiekolwiek zaangażowanie.
Tak że podsumowując, Hazard, Jović, ktoś do pomocy byle nie Pogba, ktoś na LB i okienko 10/10.
Hazard, Jović, Ndombele i 9/10.
Jak przyjdzie tylko Pogba a ta algierska łajza nie dostanie poważnego rywala to 0/10 i zacznę pisać Florenitno Dimision.
Priorytetem musi być i tak Hazard.
Dobra, tyle. Do lata daleko. ale o tym na kim musimy się skupić napisałem. Oby teraz tego nie spieprzyli.

Wróć do „Hiszpania”