Ekstraklasa 18/19 Polska dawaj!

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Ekstraklasa 18/19 Polska dawaj!

Post autor: Rojiblanco » 20 maja 2019, 13:53

petru pisze:
20 maja 2019, 12:29
Odwróciłbym to trochę. Mało jest w Polsce klubów, które nie wyzywają Legii. Czemu? Otóż cała Polska ma kompleksy na punkcie Legii (napiszmy to wprost, zbyt ukryta była to insynuacja). Nieskażony kompleksami jest tylko jeden klub, który potrafi nawet bezkompleksowo przypisać sobie ukradzione mistrzostwo. Każdy klub powinien wzmacniać ligę przez oddawanie piłkarzy do Legii i przy podziale zysków z e-klasy powinien mieć na względzie dobro finansowe Legii. Razem obronimy to mistrzostwo!
I jeśli komuś nie podoba się taka zbiorowa masturbacja (nad czym? bo nad zajebistością na pewno nie) to ma kompleksy.
Dopóki nie wygrywa klub, który nie ma kompleksu Legii, dopóty wieje [ch**].
Oj, Daniel, mam wrażenie, że nie przeczytałeś reszty mojego wpisu.
Powinienem był dodać wprost, że nawet zdobycie MP przez Legię nie przykryłoby (przynajmniej nie w dużym stopniu) tego burdelu i masowej niekompetencji którą mamy w swoich szeregach. Na niekompetencję składa się również nasz chairman fachura, którego dosadnie wczoraj krytykowano na trybunach, więc w zasadzie, skoro piszesz o masturbacji, czy przypisywaniu sobie MP, to ja powinienem teraz wrócić do tego jak jako kibice rządziliście swoim klubem i robiliście w wała ludzi na kasę? Za bardzo Ciebie szanuję i lubię, by tracić twój i swój czas na dyskusje o tym :)
petru pisze:
Serio, nie dostałeś przelewu ? Skąd wiesz takie rzeczy ?

Oczywiście, że my nigdy nie mamy hajsu, livin la vida loca. Ale przytoczyłeś ciekawą "anegdotę". Miałem mocne pretensje do Królewskiego za tę deklarację, a okazuje się, że przykrył nią tę konfidencką kompilację Cracovii (pamiętam, że kiedy graliśmy w PUEFA 10 lat temu, to wysyłali nawet donosy z prośbą o wykluczenie z powodu rasizmu). A teraz media grzały temat tylko przez jeden dzień. I temat umarł do tego stopnia, że sam przelew dołączył w zaświatach do Vanny Li (co potwierdza u nas pracownik (?) Polinu) .
Skąd wiem? Od kibiców Wisły, którzy sami do Królewskiego pisali w tej sprawie.
Nie mniej, uczciwie przyznam, też bym się cieszył na waszym miejscu, gdyby nie wpłacił.
petru pisze:
Czytałem, że legenda polskiej ekstraklasy, Aleksandar Vukovic, ma robić selekcję na prawdziwego legionistę. Czemu nazywasz go pozorantem?
Powodów jest wiele, m.in:
1. Jest duża część kibiców, którzy nie dają wiary jego umiejętnościom, a tutaj krążą plotki, że nawet ledwo zdał kurs trenerski :)
2. Jest z powołania Mioduskiego, czyli gościa, który swoimi decyzjami nie pokazuje, aby znał się na tym co robi.
3. Lobbowało za nim środowisko "dziennikarzy" kręcących się przy Legii, czyli tych, kórzy ciągle pisali negatywnie o Ricardo SP, kiedy ten nawet pierdnął. Słowem, udało im się wypchnąć z klubu RSP, a w jego miejsce wsadzić Vuko, który przejebał cała wiosnę i skłócił chyba wszystkich, a większość (zagranicznych piłkarzy) na pewno zniechęcił do grania.
4. Vuko odpowiada za ogólny chaos w drużynie. Cała masa nierozważnych zachowań dotyczących taktyki jak np. granie w BIałym bez napastnika - na czele z Hamalainenem, który składu z węglem by nie dogonił; ciągła i bezsensowna rotacja na pozycjach, na których gracze prezentowali się przyzwoicie w poprzednich meczach; jebanie bezsensownych wrzutek na niskiego Carlitosa, czyli de facto gra bez kompletnego pomysłu.
5. Brak profesjonalizmu.

Jeszcze kilka by się znalazło, ale nie chce mi się wyliczać, bo jeszcze mnie trzyma wkurw po wczorajszej beznadziejnej grze. Ze mną trochę jak z tym memem, że niby człowiek wiedział, ale jeszcze się łudził.

Wróć do „Polska”