Ja już wczęśniej trąbiłem, że powinien już być wdrażany do pierwszego składu. Jest właśnie dwóch zawodników Realu jakim już dzisiaj powinien Zidane bardziej zaufać. Są to James Rodriguez i Martin Odegaard. Gdyby dzisiaj Martin grał w Ajaxie i był częścią sukcesu tegorocznej LM to dziś zabijały by się o niego topowe zespoły. Ma on raptem 20 lat i nikt nie mówi, że ma być w pierwszym składzie. Jest to idealny zawodnik na uzupełnienie składu jaki w przyszłości może być kluczowym zawodnikiem pierwszej jedenastki. Real ma szczęście posiadać takich zawodników jak Vinicius i Odegaard. Warto podkreślić, że Norweg gra w Vitesse, średniaczku a i tak błyszczy. Co prawda liga Holenderska nie jest jakaś wielce wymagająca ale dla tak młodego zawodnika jakim jest Martin jest bardzo dobra do rozwoju.
Obawiam się jednak, że Zidane zdecyduje się sprzedać chłopaka z opcją odkupienia a Ajax już zgłosił swoje zainteresowanie. Wiem jak Zidan chętnie szukał tych młodych zawodników w kadrze, bardziej stawiał na tych ukształtowanych graczy. Dlatego boję się, że Odegaard może tutaj nie dostać odpowiedniej szansy.
Zobaczymy. Moim zdaniem James i Odegaard powinni zostać na następny sezon i stanowić o sile szerokiej kadry a to jest kluczowe by sięgać po trofea na wszystkich frontach.