Porównywał ilościowe zasoby danego sprzętu i pod tym kątem wrzuciłem Ci ten filmik.
Przypomnę:
To była moja odpowiedź na kwestię obecności USA w Europie. Teraz przyrównaj sobie to do dyskusji, którą chciałeś prowadzić, a na którą ja się nie zgadzałem.czarny samael pisze: ↑19 cze 2019, 17:33Ale nie ma nad UE. Tzn. potencjalny atak na kraj NATO, będący krajem Unii to problem dla Rosji.
Rosja nie ma też funduszy na finansowanie takiego konfliktu, a większość obecnych ma z UE za surowce. Rosja nie jest realnym problemem.
Sam model rosyjski już podupada coraz silniej, także przez to i to jest powód tracenia kolejnych krajów. Chiny dopiero wchodzą do gry.
Dlatego Rosja nie jest realnym problemem" (EDIT: bo znowu będą jakieś nadinterpretacje - nie jest realnym problemem w kontekście globalnej dominacji), bo siły krajów UE i europejskich krajów NATO jest większa i Rosja nie może sobie po prostu Europy zająć. W ogóle nie ma tu dyskusji o Zielonych ludzikach, bo też wojska USA realnie tu niewiele zmieniają, chyba że byliby dosłownie na terenie na który te ludziki chciałyby wejść.