Helder Costa nowym zawodnikiem pawi, został wypożyczony z Wolverhampton, gdzie w zakończonym sezonie zagrał w 30 meczach, zdobył 2 bramki i 2 asysty. Jest to zawodnik w stylu Bielsy, wybiegany, świetny technicznie, i kreatywny, 2 lata temu w Championship kreował mnóstwo okazji partnerom jednak zaliczył wtedy tylko 6 asyst.
Wcześniej ekipę Bielsy wzmocnili jeszcze Ben White, środkowy obrońca (wreszcie!) Jack Harrison który został ponownie wypożyczony z City i 18 letni talent Liam McCarron z Carlisle, choć nie wiem jak rozpatrywać jego transfer, bo przychodzi z 3 ligi, gdzie zagrał w 19 meczach i zaliczył tylko 1 asystę, trochę słabo jak na napastnika, jednak twierdzą że to wielki talent, raczej pójdzie do juniorów, ewentualnie w trakcie sezonu Bielsa da mu zadebiutować.
Cieszy że Leeds nie próżnuje w tym okienku, udało się zatrzymać choć na jeden rok, największy talent czyli Clarcka, wzmocniona zostaje pomoc zawodnikiem doświadczonym na poziomie PL. Teraz jeszcze bramkarz, i to koniecznie bo Casilla to jest porażka, dawno tak słabego bramkarza nie widziałem, ostatnio chyba Tătărușanu z czasów Fiorentiny. Napastnik, bo sezon pokazał że jak Roofe się połamie to Bamford potrafi go zastąpić w całej swojej ułomności, ale tam trzeba jeszcze jednego dobrego zawodnika. Nie wiem jaki plan ma Bielsa i działacze na dalsze mercato, ale moim zdaniem potrzeba jeszcze jednego ŚO, i pomocnika, sezon jest długi, każdy swoje zagra, nie może się powtórzyć sytuacja z poprzedniego sezonu gdzie Bielsa grał juniorami bo mu się skład posypał.