Przepraszam za wulgaryzm, ale strasznie pierdolisz. W jaki sposób chciano wyruchać Pereza ? Tym, że zakulisowo nagabywano zawodnika na transfer ? Przyjmując "metodologie" dokonywania transferów Pereza powiedziałbym, że w relacjach między klubami tego typu zachowania są dopuszczalne, więc cięzko mówić o jakimś cytuje "ruchaniu". Tym bardziej, że podawana przez media cena za zawodnika była ekwiwalenta. Z pewnością RM nie byłby na tym transferze stratny. Tymczasem - przyjmując za prawdę doniesienia prasowe tak ochoczo przytaczane przez ozoba - Juventus dogadał się z zawodnikiem w celu obniżenia wartości jego karty poprzez między innymi odrzucanie innych ofert, aby ostatecznie kupić zawodnika za połowę jego rzeczywistej wartości. Dostrzegasz różnicę ? Nie uważasz, że przekroczono pewne granice ? Jebać dobre zwyczaje w obrocie, ale jak dla mnie to temat na bardzo grube odszkodowanie.Jak już jesteśmy przy bucie transferowej oraz Icardim, to pozwolę sobie przypomnieć mój komentarz w tym temacie sprzed 11 miesięcy:
sickstick pisze: ↑
pt 31.08.2018 15:41
Chce widzieć komentarze kibiców Interu, gdyby w następnym okienku siekło newsem >>Real chce Icardiego, oferuje 40mln<<. Czy taki Babel pisałby "Perez jest świetny, kupić takiego gracza za 40mln to najstersztyk, a próbować to przecież nie wstyd" czy raczej ton jego komentarzy byłby mniej więcej w stylu "Wara złodzieju, bulicie 200mln w gotówce ale odpieprzyć się od naszego kapitana". Ciekawe, ale nie wiem czemu wydaje mi się że to drugie
Ja to pisałem hipotetycznie, nie spodziewałem się że za rok faktycznie ktoś to zrobi - dogada się z Icardim za plecami i zaoferuje 40mln. Jak widać miałem też rację co to reakcji kibiców Interu: nikt nie pisze że Juve zrobiło majstersztyk i należy się im za to szacunek, jest natomiast oburzenie i wyzywanie Ikara od psów.
Karma panowie, karma. Rok temu było otwieranie szapanów jak to się udało Pereza wyruchać. Ostatecznie się nie udało, a rok później Juve wyruchało was tak samo - tyle że on zrobili to na serio.
Na marginesie tylko dodam, że to postawa w tym temacie Ozoba zachęciła mnie do zalogowania na forum, bo nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam peany pochwalne dla różnego rodzaju nieuczciwych zagrywek, a w taki sposób można streścić jego twórczość w tym temacie.