I gdyby to było podejście waszego zarządu, a na pewno nie jest, to mielibyśmy łatwo wykazane co jest głównym problemem United. Piłkarz poza tym, że jest pracownikiem klubu, to jest też człowiekiem. Wiem, że niechętnie tam spoglądacie, ale w Liverpoolu u Kloppa widać jak dbanie o dobro zawodników może wpłynąć na atmosferę, a ta z kolei na wyniki. Ja właśnie mam wrażenie, że te wszystkie 'więcej niż kluby' i 'nigdy nie będziesz szedł sam' i inne piękne hasła mają swoją moc kiedy są prawdziwe i stosowane w stosunku do pracowników czy w zarządzaniu. W innym wypadku są hasełkiem marketingowym, a wtedy taki klub staje się towarem jak guma do żucia. I czeka go taki sam los.
Jak Arsenal albo jakiś Everton. Przecież nikt nie twierdzi że oni sobie nie radzą finansowo lub mają źle. Tkwienie w przeciętności, dostępni słabsi piłkarze na rynku, słabsze kontrakty reklamowe, mniejsze zainteresowanie ergo niższe ceny biletów itd. Naprawdę City, Chelsea, L'pool czy Tottenham to nietęga konkurencja. Szybko można stracić kontakt wzrokowy.czarny samael pisze: ↑12 lip 2019, 23:48Jeszcze co do 6. miejsc United. 100 mln funtów MU bierze na samych biletach. 150 nawet na 6. miejscu z PL. 40 mln euro na koszulkach. 40 mln euro było za ostatnią LE, trochę więcej za uczestnictwo w LM. Ergo nawet połowy obecnych kontraktów reklamowych daje jeszcze 100 mln funtów. Możesz mi wierzyć, United spokojnie to przetrwa.
Naprawdę ja nie chce już pisać o United, nawet jesteście mi obojętni. Wzrusza mnie z jaką łatwością wchodzicie w buty waszych decydentów. A jak będzie w kwestii Lukaku przekonamy się wkrótce.