PKO Ekstraklasa - sezon 19/20!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6734

PKO Ekstraklasa - sezon 19/20!

Post autor: Boromir » 09 sie 2019, 23:03

Nie wiem czy będzie powoływany ale faktycznie zagrał dzisiaj bardzo dobre spotkanie, zresztą jak cały Śląsk. Drużyna z Wrocławia ma 10 pkt po czterech meczach, a przecież grali już z Piastem, Legią i Lechem, w tym dwa ostatnie na wyjeździe. Bardzo dobry wynik. Zobaczymy, jak poradzą sobie z drużynami, które nie będą prowadzić gry i tutaj prosta gra w defensywie plus kontry mogą nie wystarczyć. Chociaż z drugiej strony patrząc na ten terminarz (w następnej kolejce Cracovia, potem Lechia, potem Pogoń) to to jest jakiś kosmos, ciężko o cięższy zestaw na start. Brawa dla Lavicki za przygotowanie drużyny.

Lech natomiast mocno pompował balonik przez cały tydzień i pękło z hukiem. Drużyna spalona psychicznie, z Muharem i Mikim (pozdro Putnocky) na czele. Rogne też mało pewnie. Kostewycz, poza przebłyskami, już drugi sezon kopie się po czole. Niby Tiba i Jevtić wyglądają fajnie, ale to za mało jeśli obrońcy będą parodiować grę. Ciężko wyrokować, czy dzisiejsza porażka to jakiś zwiastun powrotu do normalności czy wpadka przy pracy. Mnie ten Żuraw nie przekonuje, ale wygląda to lepiej niż sądziłem.

Wróć do „Polska”