Nie wiem kto Cie uczy religii...
Pragne zauważyć, że w programie nauczania tego przedmiotu jest zarówno ateizm, jak i deizm. Który ja na swoich lekcjach religii miałem omawiany.
Ok ale może zaczne od tego:
Czy jestem osobą wierzącą ? Tak, jestem
Mówicie, że księża tylko za kasą... tak, zgadzam się - część księży (a właściwie klerykow) właśnie dlatego wstępuje do seminarium, ale właśnie w tym roku poszło do seminarium 2 moich dobrych znajomych i moge własną głową poświadczyć, ze to nie kasa nimi kierowała.. bagg ma w 100% racje. Teraz żeby trafić na księdza z powołaniem trzeba mieć szczęście, albo wiedzieć gdzie szukać. Ja jestem w LSO i jeżdże na turnusy wakacyjne. Tam właśnie jeżdżą księża, którzy chcą pracować z młodzieżą i robią to za darmo, wielokrotnie jeszcze do tego dopłacając. Zresztą księża, z którymi mam kontakt na co dzień (u mnie w parafii i katecheta) jakoś średnio się interesują tym co się dzieje w okół nich niestety.. A jeszcze jedna ważna sprawa... Teraz nie tak łatwo zostać księdzem - dla przykladu - w tym roku było 32 kandydatów, a na 1 rok zostało przyjętych 21.
W gwoli ścisłości jeśli chodzi o obraz jasnogórski - został on sprowadzony na jasną góre przez księcia wladysława opolczyka...
dokładnie... Einstein im bardziej poznawal świat tym mocniej wieżył w Boga...Mogę powiedzieć, żę Bóg jest częściowo jak wiatr. Nie widać Go..., ale jednak czuć