Nie tyle co odpieram tylko przedstawiam swoj punkt widzenia.Zauwazyles gdzies zebym napisal "co za bzdury gadasz?"?Napisalem ze sie z tym nie zgadzam takie moje prawo.A ile razy widziales naglowek w Polskiej prasie "Kolejny skandal pedofilski w USA z udzialem ksiezy" albo "Parafia sprzedaje terany miastu za 2 miliony zlotych.Miasto odsprzedaje je parafii za symboliczna zlotowke" albo "Na co idzie 5 miliardow rocznie ktore panstwo Polskie przekazuje kosciolowi?" albo "Gdzie zginely pieniadze przekazane Caritasowi" i tak dalej i tak dalej.Mazurek pisze: Sorry, ale za bardzo chcesz odpierac argumenty wszystkich naraz![]()
Powiedz szczerze ile razy widziałeś nagłówek: "Ksiądz potrącił przechodnia", a ile razy "Hydraulik potrącił przechodnia"... n/c
Badania OBOPU dla Onetu to na pewno nie sa he he.Jak sie dowiem w jaki sposob to sprawdzaja to dam znac ale chyba takich tajemnic sie nie zdradza.Mazurek pisze:Jestem niezmiernie ciekaw skąd się biorą takie informacje... Po prostu nie wiem jak można cos takiego sprawdzić...
Ja ogladam najczesciej tylko Fakty (zreszta nawet gdyby gdzies indziej wspominano o kosciele przez pryzmat jakiejs afery to na pewno szybko bym sie o tym dowiedzial).Tam wola pokazywac relacje - smiertelnie powaznie oczywiscie - ze spotkania egzorcystow i jak wypedzic zle duchy niz o kolejnych machlojkach ksiezy czy ogolnie kleru.Mazurek pisze:A skąd ty o tym wiesz ?![]()
Faktycznie moze poczytaj polecane tutaj przez dawnego Zawdiego "Fakty i Mity".Wbrew pozora nie jest to taki szmatlawiec za jaki wiekszosc katolikow go bierze.Znamienne jest to ze w kazdym numerze sa informacje o przekretach lub przestepstawach ksiezy i politykow a jakos FiM nie maja spraw w sadzie o pomowienia (co bo zaowocowalo odszkodowaniami i zwinieciem interesu gdyby wymyslali sobie pewne rzeczy) i dalej spokojnie robia swoje.
Przyczytaj chocby dlatego zeby miec tez wglad na cala sprawe z drugiej strony.
Tak wiem Polskie oszolomy wcisna krzyz wszedzie.Dobrze ze patrza na nich tam z politowaniem i nic nie zdzialaja w tej sprawie.Mazurek pisze:Jak już zostało naisane wcześniej, krzyże nie znikną z dnia na dzień, ale z czasem na pewno. Widzisz mówisz, że w Konstytucji nie ma zapisu o religii, jednak Belka walczył w Brukseli, aby w Konstytucji UE znalazł się zapis o chrześcijaństwie...
Mam nadzieje ze z tym dostepem to ironia.Co mialo byc zniszczone zostalo zniszczone w wiekszosci co mialo byc zmienione zostalo zmienione (chociaz nie dalo sie ukryc machlojki ze zmiana przykazan).Mazurek pisze:I każdy ma do nich dostęp - są do nabycia w Caritasie w cenie 3 złNie wiem, czy dobrze kojarze, ale podobny wątek był w filmie Stygmaty. Tam było ukazane, że ewangelie bodajże św Bartłomieja Kościol odrzucił, bo zawierała fragmenty, które były mu niewygodne. Zaraz po filmie zakupiłem ją i.. nic nadzwyczajnego w niej nie znalazłem...
Takie cos Ci juz nie grozi prawda?Mazurek pisze:A temu akurat jestem przeciwny nie z pobudek religijnych - zaraz za tym by poszło (na wzór Holandii) aby takie pary mogły adoptować dzieci... a nie wiem jak ty, ale ja nie chciałbym być wychowywany przez taką pare...
Problemem Holandii nie jest teraz moralny aspekt tego zagadnienia tylko to ze pozwalajac na takie swobody spowodowali masowy naplyw emigrantow i nie wiedzac co z tym zrobic.Wprowadzili testy na kulture holenderska dla osob ktore przybyly z innych krajow i jesli ktos nie zdaje to odbierana jest mu pomoc panstwa.Bo Holandia to kraj nastawiony mocno na czlowieka i obywatela.Cos co w Polsce jeszcze dlugo bedzie nieosiagalne.
edit:Tomachos nie zapedziles sie z tym ze ludzie wierzacy sa w Polsce dyskryminowani?Przez kogo maja byc dyskryminowani jak 95 czy 97% deklaruje sie jako katolicy?No chyba ze nie masz na mysli Polski.Ale szatan jest wszedzie...