Wymien w takim razie trzy.Na dobry poczatek.Moze Tutsi i Hutu?Wiesz kogo w tym konflikcie wspieral kosciol?Mazurek pisze: Doprowadzenie do pokojowego rozwiązania wielu konfliktów,
Sorry wchodzisz tutaj i walisz Kosciuszka.To nie temat o tym.Zaloz temat wielcy bohaterowie narodowi to tam sobie pogadamy co robil Kosciuszko.Nie bede podejmowal tematu ktory jest kompletnie oderwany od rozmowy ktora tu prowadzimy.Tutaj rozmawiamy o wielkich zaslugach dla swiata papieza i ciagle nikt mi ich nie przedstawil.Mazurek pisze:jeszcze raz powtórze - skoro u innych bohaterów/wielkich ludzi (nazywaj to sobie jak chcesz) nie potrafisz wypunktować listy ich zasług to dlaczego wymagasz tego od JPII ?
I to ma byc argument ze kosciol buduje moralnosci i hamuje swiat przed chaosem?Mowa trawa.Mazurek pisze:Już ci ktoś inny pisał. W średniowieczu było zupełnie inaczej... i ty mówisz, że znasz historie...geezz..
Ktos kto sledzi ten temat sam oceni ktory z nas lepiej orientuje sie w historii kosciola.
Jakich tematow?Mazurek pisze:Ta dyskusja jeśli będzie tak dalej prowadzona nie ma sensu. Nie podejmujesz tematów, które są dla ciebie niewygodne, a także częściowo zmieniasz sens moich postów. A dodatkowo ukazujesz swoje poglądy jako te jedyne i słuszne:a jak komus to da do myslenia to bardzo bardzo dobrze.
Jakie jedyne sluszne?I to co zacytowales ma byc tego dowodem?Ze mam nadzieje ze moje slowa sklonia niektorych do przemyslen a nawet nie napisalem jakich przemyslen?Wiec napisze przemyslen wlasnych.
Faktycznie nie mamy o czym rozmawiac.Niestety jestes typem katolika ktorego nie lubie.Dajcie mi tu Krzyska Jarzyne przynajmniej powazna rozmowa bedzie.