Kosciół

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post autor: Chlopaczek » 28 paź 2005, 19:11

Mazurek pisze: Doprowadzenie do pokojowego rozwiązania wielu konfliktów,
Wymien w takim razie trzy.Na dobry poczatek.Moze Tutsi i Hutu?Wiesz kogo w tym konflikcie wspieral kosciol?
Mazurek pisze:jeszcze raz powtórze - skoro u innych bohaterów/wielkich ludzi (nazywaj to sobie jak chcesz) nie potrafisz wypunktować listy ich zasług to dlaczego wymagasz tego od JPII ?
Sorry wchodzisz tutaj i walisz Kosciuszka.To nie temat o tym.Zaloz temat wielcy bohaterowie narodowi to tam sobie pogadamy co robil Kosciuszko.Nie bede podejmowal tematu ktory jest kompletnie oderwany od rozmowy ktora tu prowadzimy.Tutaj rozmawiamy o wielkich zaslugach dla swiata papieza i ciagle nikt mi ich nie przedstawil.
Mazurek pisze:Już ci ktoś inny pisał. W średniowieczu było zupełnie inaczej... i ty mówisz, że znasz historie...geezz..
I to ma byc argument ze kosciol buduje moralnosci i hamuje swiat przed chaosem?Mowa trawa.
Ktos kto sledzi ten temat sam oceni ktory z nas lepiej orientuje sie w historii kosciola.

Mazurek pisze:Ta dyskusja jeśli będzie tak dalej prowadzona nie ma sensu. Nie podejmujesz tematów, które są dla ciebie niewygodne, a także częściowo zmieniasz sens moich postów. A dodatkowo ukazujesz swoje poglądy jako te jedyne i słuszne:
a jak komus to da do myslenia to bardzo bardzo dobrze.
Jakich tematow?
Jakie jedyne sluszne?I to co zacytowales ma byc tego dowodem?Ze mam nadzieje ze moje slowa sklonia niektorych do przemyslen a nawet nie napisalem jakich przemyslen?Wiec napisze przemyslen wlasnych.
Faktycznie nie mamy o czym rozmawiac.Niestety jestes typem katolika ktorego nie lubie.Dajcie mi tu Krzyska Jarzyne przynajmniej powazna rozmowa bedzie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”