Cytat w ktorym Ci odbieram takie prawo.Jesli nie znajdziesz to chyba powinienes mnie przeprosic?Bo zauwazylem ze Ty masz sklonnosc do rzucania haselke a potem jak prosze o konkretne przyklady to milczysz.Mazurek pisze: I dlatego odbierasz mi prawo do wolnego wypowiadania się ? To dopiero jest wbrew konstytucji...
Dalej nie wiem jakim konfliktom JP2 zapobiegl a podobno na pol strony moglbys pisac.
Bo Ty wiesz co ja do siebie nie dopuszczam a co dopuszczam.Moze jednak wiesz lepiej ode mnie?Piaty raz pisze ze kosciol zrobil tez dobre rzeczy ale nie bede ich wymianial po jestem po drugiej stronie barykady.Czasami nawet przekornie sie z kims nie zgadzam i mowie kontrowersyjne rzeczy(z punktu widzenia tej drugiej osoby) zeby podyskutowac sobie z nia bo jak mowilem dyskusja rozwija (mowie za siebie) przytakiwanie nie.Chcesz rozmawiac o dobrych ruchach kosciol to pogadaj z mama albo z ksiedzem a potem jak juz w ta wiedze sie zaopatrzysz wroc tutaj przedstaw mi ja a ja przyznam Ci racje albo bede staral sie obalic to co mowisz.Jak juz mowilem pozytywnej wartosci wspolnoty jaka wytwarza kosciol nie neguje chociaz sila tej wspolnoty czasami jest wykorzystywana nie tak jak powinna (znowu historia kosciola).Mazurek pisze:Ja po prostu twierdze, że Kościół mimo iż w jego historii zdarzały się mniej chlubne momenty to zrobił zbyt wiele dobrego... a ty uważaż, że Kościół był zły, jest zły i będzie zły i nie dopuszczasz do siebie myśli, aby mogło być inaczej.
Jesli czytasz ten temat to mozesz zauwazyc ze z Jarzyna bardzo czesto sie zgadzamy w wielu sprawach.
A potem piszesz zebym wymienil co zrobil ten bohater a wiesz ze to nie jest temat naszej rozmowy.Mazurek pisze:Nie choidziło mi o Kościuszke !! Teraz bardzo żałuje, że podałem przykład bo się uczepiłeś tego niemiłosiernie... CHODZIŁO MI O TO, ŻE BOHATERÓW KREUJE CAŁOKSZTAŁT, A NIE POJEDYNCZE CZYNY... i kolejny raz tego nie powtórze...
A co sie sklada na caloksztalt?Pojedyncze czyny wlasnie.Caloksztalt nie bierze sie sam z siebie wiec sam sobie przeczysz teraz.