Arnau - Chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości. Przegrał z Barceloną tylko 2:0
Oleguer - Kolejny bardzo przyzwoity występ. Widać, że forma się stabilizuje na dobrym poziomie.
Juanma - Dwie bramki strzelone Realowi.
Sylvinho - Podobnie jak w przypadku Oleguera. Kolejny dobry mecz.
Edmilson - Zagrał tak jak powinien zagrać zawodnik walczący o miejsce w składzie. Olbrzymie zaangażowanie w grę. Dobry występ.
Munitis - Kolejny świetny mecz tego piłkarza. Utrzymuje wysoką formę.
Riquelme - Motor napędowy Villarreal spełnia swoją rolę po raz kolejny zapewniając 3 punkty.
Ronaldinho - Podobnie jak w poprzednich przypadkach. Kolejne bardzo dobre spotkanie. Takiego Ronaldinho chcemy oglądać.
'...' - nie wiedziełem kogo wstawić. Tak to jest jak się nie ma możliwości obejrzenia wszystkich spotkań.
Oliveira - Chyba tylko Ricardo i Joaquin grają coś w Betisie. Kolejny przyzwoity mecz. Kolejny gol.
Kovacevic - Stary wyjadacz pokazuje, że dalej potrafi być bardzo groźny.
Zawodnik kolejki - Arnau
Niespodzianka kolejki - Porażka Valencii na własnym boisku z Sevillą 0:2
Bramka kolejki - Raul
Drużyna kolejki - Deportivo
---------------------------------------------------------------------------------
Moje przypuszczenia dotyczące nadchodzącej kolejki.
Betis - Real
Obie ekipy swoje ostatnie spotkania zagrały bardzo słabo. Forma Betisu jest o tyle gorsza, że od kilku kolejek regularnie dostają baty tracąc mnóstwo bramek. Real osłabiony brakiem Ronaldo traci bardzo wiele. Mimo słabej gry pozostają dla mnie minimalnym faworytem choćby teoretycznie. Liczę na to, że Betis na swoim stadionie przełamie się i zdobędzie jakieś punkty.
Athletic - Celta
Za Baskami jestem w każdym spotkaniu z wyjątkiem potyczek z Barceloną. Teraz również trzymam za nich kciuki. Celta jest do ogrania na pewno. Jeżeli Mallorca dała radę to i oni mogą.
Alaves - Cadiz
Kompletnie mnie nie kręci ten mecz. Obie ekipy są bardzo słabe. Może będzie remis, ale każdy inny wynik jest równie możliwy.
Deportivo - Getafe
Bardzo ciekawe spotkanie. Depor jest jak zawsze groźne co pokazało choćby w ostatniej kolejce. Getafe dość nieoczekiwanie zostało zmiażdżone przez Sociedad i teraz pewnie będzie się chciało odegrać. Liczę na ładne spotkanie zakończone zwycięstwem ... gospodarzy.
Mallorca - Sevilla
Zawodnicy z San Moix zdobyli w ubiegłej kolejce bardzo ważne 3 punkty. Teraz ponownie grają u siebie. Tym razem rywalem będzie Sevilla która sprawiła największą sensacją w poprzedniej kolejce pokonując Valencię. Będzie bardzo ciekawie. Prawdopodobny wydaje się remis.
Osasuna - Espanyol
Lider tabeli podejmuje na własnym stadionie bardzo słabo dysponoway Espanyol. Faworyt może być tylko jeden, ale bardzo liczę na stratę punktów w wykonaniu gospodarzy.
Valencia - Racing
Po ostatnim potknięciu z Sevillą nie może być mowy o kolejnej stracie punktów. Drużyna z aspiracjami do walki o czołowe lokaty musi powoli stabilizować formę. Racing polegnie.
Zaragoza - Malaga
Drużyny sąsiadują ze sobą w tabeli. Za gospodarzami przemawia atut własnego boiska. IMO są minimalnym faworytem.
Barcelona - Sociedad
Ten mecz z wiadomych względów interesuje mnie najbardziej. Ostatnio mamy przyjemność oglądać Barcelonę taką jaką oczekujemy. Gramy efektownie i zdobywamy punkty. Nie inaczej powinno być w tym meczu chociaż przeciwnik wydaje się dużo bardziej wymagający od Malagi. Nie sądze, aby przyjezdni mieli zamiar się murować. Liczę na sporo bramek i 3 pkt Barcy.
Atletico - Villarreal
Ciekawe spotkanie dwóch drużyn które miały stawić czoło Barcelonie i Realowi w tym sezonie i włączyć się do walki o mistrzostwo. Jak narazie na to się nie zanosim, ale obie ekipy grają coraz lepiej. Zapowiada się bardzo interesująca potyczka. Obstawiam remis.