Ogólna dyskusja o polityce cz.2

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: MarcinW » 13 paź 2019, 13:53

Nie wyłapałem tego fragmentu, w którym ozob mówi o swoim zawodzie, bo to ciekawe jest. Nie chce dezawuować tej grupy zawodowej, ale akurat taksówkami często się bujałem a i znajomych mam paru to wybacz ale pisanie „białych kołnierzykach” i tych wszystkich „magistrach” na zasadzie oni „[ch**] umiejo” to musi bawić, skoro uwielbianym zawodem wszystkich historyków, socjologów, pedagogów i dziennikarzy, którzy nie potrafili sobie znaleźć miejsca na rynku jest taksówka. Innymi slowy te wszystkie „przegrywy” (jak o nich myślisz) idą Twojego zawodu ozobie. Zreszta w każdym urzędzie pracy powiedzą tobie ze jak ktoś nie ma na siebie jakiekolwiek pomysłu to wybiera taksówkę. Wielokrotnie słyszałem również o tym jakich to wielkich nakładów czasu wymaga, bo ... topografie trzeba znać 😂 raz ze żyjemy w erze gps’ow a dwa ze ta wiedza w porównaniu z tym czego musi się nauczyć ten inżynier budownictwa, telekomunikacji, czy tez taka pielęgniarka to jest tego niewielki skrawek, wiec nie oceniaj tak łatwi tych którzy włożyli odrobine więcej wysiłku od Ciebie i nie poszli na łatwiznę. A teksty w stylu możecie zmienić zawód to możesz kierować przede wszystkim do siebie, bo przeskoczyć z zawodu taksówkarza na kuriera to faktycznie żaden problem, ale jak ktoś trochę włożył w swoje wykształcenie energii i czasu, poświecił na to kawałek życia to już takie łatwe nie jest.
Londynu? :D
Z pewnością 20 lat ostrej nauki na to potrzeba. Powinieneś już być profesorem.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”