---> Rap <---

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post autor: MaWiK » 30 paź 2005, 19:27

Więc jeżeli chodzi o mnie to:
MOLESTA I ZIP SKŁAD- chyba nie musze nic pisać...
teraz alfabetycznie:
Afrokolektyw- za to że to od nich zaczęła sie moja fascynacja polskim rapem, niektórzy mogą sie sprzeczać czy to jest najprawdziwszy rap..:) ale dla mnie na pewno ich utwory mają dużo z nim wspólnego "...MORAŁ-czy przystoi imponować byle komu?..."
Eldo- za całokształt tego co zrobił i niewątpliwie jeszcze zrobi..."...to jak wyglądam jest nieważne, ważna jest mądrość ..."
Endefis & Fenomen- za świetne lirycznie teksty, skłaniające do przemyśleń.. "...sam kowalem swego losu, staram sie jak moge by uniknąć kłopotów...", "...nie chce świata naprawiać..."
Flexxip-za Tego Typa :-) "...odbiorcą tego listu jesteś Ty czyli ja..."
Kaliber 44- za ogół- a w szczególności za rozwój psychorapu!"...my wszyscy jesteśmy z tej samej gliny!..."
O.S.T.R- za nawijke i piękne bity "...ta planeta jest nasza, czyli moja,Twoja,wszystkich, nie przeraża mnie widok czarnej terrorystki..."
Paktofonika- za Magika ["], "Kinematografię" i "Archiwum Kinematografii" "...łapie chwile ulotne jak ulotka, ulotne chwile łapią jak fotka..."
Peja- za teksty... "...musisz spróbować wybrac właściwą drogę..."
Pezet- przekaz i tyle :-) "Pezet to zwykły chłystek, to piskle wśród orłów, nie walcze z błyskiem istnień- za dużo tu sztormów..."
Pono- proste że przekaz "...uważaj co mówisz bo dzieciak słucha, to dla niego droga ma być a nie muka..."
Vienio i Pele- KLASYK!!!! wymieniłem Moleste ale oni osobno tez muszą być :) za Autentyki 1,2,3 całe "Iść swoją drogą" no i jeden z nowszych tekstów- "...czasem szukając wrażeń możemy dotknąć dna, ilu z nas to wie, ilu z nas to zna..."
W Wyjątkowych Okolicznościach- texty... "...desiderata- forma duszy leku..."

Oczywiście te przytoczone texty danych wykonawców to tylko mała część ich dobrych kawałków...te to akurat moje ulubione...

JESZCZE zapomniałem :P o GRZ-cie ...Kurde mieszkałem w mieście z którego pochodzi i zapomniałem...nawijka szczera aż do bólu i kawałek nagrany razem z Pono "...pomyśl co byś zrobił gdybyś znowu sie narodził-co?-ile byś zmienił gdybyś jeszcze raz to przeżył?-ile?..."
Ostatnio zmieniony 30 paź 2005, 22:51 przez MaWiK, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”