Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post autor: Kesz » 25 paź 2019, 9:16

Tym co przyciąga do FUT jest budowanie składu, zaczynasz ze startowymi zawodnikami i sobie stopniowo polepszasz skład czy to z paczek czy rynku transferowego. Jednak czytałem opinie, że ceny są śmiesznie małe, że graczy z overall 83-85 można kupić za parę tysięcy, gracze z overall 85-88 do kupienia od 15-20 tys a ceny najsławniejszych graczy i teoretycznie najlepszych dopiero podchodzą od kilkuset tysięcy do kilku milionów, gdzie przykładowo Griezmann kosztuje 350 tys a Mbappe kosztuje ponad milion a za ikonę Ronaldo zapłacisz ponad 6 mln. Więc wypada Ci taki Ronaldo na starcie, sprzedajesz i gościa masz możliwość zrobienia all star team na starcie.
W każdym razie zrobienie zespołu z średnią oceny 84-85 jest właściwie bezproblemowe.

Jednak mimo, że tak to wygląda, to jednak składanie zespołu lub kilku składów akurat jest dość wciągające, zwłaszcza jak masz dusze kolekcjonera i chcesz gdzieś mieć tych wartościowych zawodników i robić upgrade zespołu.

Sam gameplay FIFA 20 mnie odpycha, nie wiem na ile jestem słaby w tą grę a na ile to jednak wina jej mechanik, bo dość problematyczne jest dla mnie korzystanie z sztuczek czy różnego rodzaju strzałów i nie stosuje tego zbyt wiele w meczu ograniczając się do normalnego rozgrywania i bez kombinowania.

Wykonuje zadania zw. z budowaniem składu, są to swego rodzaju puzzle gdzie składasz zespół na określonych zasadach i w nagrodę dostajesz paczki kart, specjalnych zawodników czy inne rzeczy.

Więc sobie to robię, otwieram paczki, gdzieś tam zacieszam jak wypadnie coś dobrego chociaż do tej pory miałem dwa trafienia jakiś bardziej wartościowych graczy i był to Griezmann oraz Alisson Becker z czego kasę z Griezmanna zmarnowałem na paczki eventu Halloween których nie polecam bo jest to kolejne parcie na kase EA i trafienie tam czegoś dobrego wiąże się z cudem, streamerzy otwierali po 50 czy 100 paczek i wyciągali 1-2 wartościowych graczy i to dalekich od poziomu Mbappe czy Neymara.

Budowanie składu w FUT to najciekawsze co ten tryb oferuje.

Ja osobiście powoli FIFA 20 odpuszczam, jak mówię, wchodze w FUT aby zrobić kilka zadań, pobawić się w budowanie składów, pograć squad battles z AI i może zagram jakiś mecz online, ale ten element jest najbardziej frustrujący, bo cały czas mam wrażenie, że bardziej się zmagam z gameplayem tej gry niż z przeciwnikiem. W każdym razie, straciłem gdzieś tam zapał do tej gry.

Wróć do „Hyde Park”