Kanały Sportowe

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post autor: cloner » 31 paź 2005, 17:41

Panie Cloner, nie jest to wszakże temat do porównywania ligi Albionu z Włochami, ale skoro pan już zaczął
musialem porownac, bo mnie niejaki Manumef do tego 'zmusil'
Skoro na Wyspach Brytyjskich gra się futbol ,,strikte" nudny, w którym to większość piłek zagrywanych jest w sposób zgoła banalny, jak pan nazwie obronę Częstochowy, jaką prezentuje 80 % zespołów rodem z kraju Romusa i Remulusa
we Wloszech gra sie naprawde bardzo ofektownie, i przy okazji efektywnie :) (co jest najwazniejsze), wg mnie Wlosi wcale nie prezentuja 'obrony Czestochowy', wystarczylo spojrzec na mecz Milanu z Juventusem czy Sampdorii z Interem :)
a pamietasz moze tamten sezon :?: jak Siena z kims tam grala meczyk, i wynik ... 6-4 :!: i co :?: tez bronili sie przed strata bramki :lol:
Ja rozumiem, wszyscy mamy swoje poglądy, co innego nas podnieca a co innego pijemy. Ale tak rdykalne podejście, to między bajki trzeba włożyć.
ja to rowniez rozumiem, ale Ty masz tak samo radykalne poglady jak ja, tylko, ze z drugiej strony :)
Ja bym prosił nie podawać statystyk, bo to nie ma sensu
oczywiscie, wiekszy sens ma czyjas subiektywna wypowiedz :)
Poza tym, nie chcę nic mówić, ale nas, fanów najbardziej interesuje nie tyle efektywność, co efektowność
moge Cie zapewnic, ze SERIE A, jest rowniez efektowna co efektywna :)
Jeżeli zaś włączę mecz podrzędnego Crystal Palace z Southamptonem, sam fakt oglądania zawodników na których się wychowałem i którzy tam kończą swe błyskotliwe ( bardziej, lub też mniej ) kariery przyciąga me czułe piłkarskie oko. Ot i cała filozofia.
no widzisz, i tu sie roznimy, tylko, ze Ty tego zrozumiec nie potrafisz :)
a ja sie wychowalem na meczach Interu z Milanem :)
a mecze Crystal Palace z Southamptonem sa zazwyczaj nudne, i stoja na niskim poziomie pilkarskim :)

btw - mecz Southamptonu z Palace juz 2.listopada :)
ciekawe czy bedzie to ciekawy meczyk :lol:

Pozdrawiam Pana Loczka

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”