Kanały Sportowe

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 17:53

cloner pisze:jest to styl bardzo podobny do polskiej ligi - podaj wysoka pilke, moze akurat wpadnie w pole karne, moze ktos tam bedzie
:shock: :shock: :shock:
Kolejny raz dziś mam wrażenie, że ktoś włamał się na konto Clonera :P No chyba, że kolega tu ma gorączkę.
Choć z drugiej strony ktoś tu już zasłynął z 'nieco' odmiennych poglądów.

Błagam Cię, Cloner nie mów, że nasz rodzimy futbol jest choć trochę podobny do angielskiego. Toż to grzech niemiłosierny :? :?
Angielska piłka jest szybka i - jak dla mnie - dosyć efektowna ;) Nawet w trakcie pojedynku ostatniej drużyny z trzecią od końca nie można się nudzić.

W przeciwieństwie do Serie A. Tam do zniesienia są wyłącznie mecze z udziałem Milanu, Interu i Juve w porywach jeszcze kilku drużyn... Reszta to typowa gra obronna. Najpierw któryś strzela bramkę, potem zabiera swoich dziewięciu kumpli, żeby sobie poszli z nim posiedzieć we własnym polu karnym. Tam jeden z drugim przewracają się z częstotliwością dziesięciu razy na minutę, aby potem kolejnych pięć leżeć i czekać na upragniony gwizdek :? Reszta wybija piłkę jak najdalej [najlepiej, jakby wszystkie wykopnąć w trybuny, albo za stadion - jeśli to możliwe - aby nie było czym grać i kolejne minuty upłynęły]. Potem następuje ten upragniony gwizdek i 1:0 staje się faktem. A fanatyczni kibole się cieszą i robią uliczne libacje :? :?

Dla mnie - miłośniczki szybkiego [Anglia] i technicznego [Hiszpania] futbolu - piłka włoska to antyfutbol i nigdy podejścia nie zmienię. Już o 100% ciekawsze są pojedynki międzyklasowe u mnie w szkole :?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”