Kanały Sportowe

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 21:09

adrian7776 pisze:1.Najbardziej profesjonalna.
No ewentualnie... Chociaż wydaje mi się, że profesjonalizm jest wszędzie mniej-więcej taki sam ;)
2.Anglicy wymyslili futbol.
A ja myślałam, że pierwsza poważna piłka była we Florencji :P /tak bynajmniej słyszałam/.
3.Gra na pograniczu faulu ale fair.
No to nie do końca prawda. Tam po prostu sędziowie rzadko faule odgwizdują. Zresztą nic nie może być regiłą...
adrian7776 pisze:4.Piekny styl.
To też, co kto lubi... ;) Ja oczywiście zachwycam się stylem właśnie angielskim, ale np. rozumiem tych, których piłka hiszpańska pociąga. Ja też czasem lubię popatrzeć na tę bajeczną technikę...
adrian7776 pisze:5.Nie ma slabych na te ligę.
Nie zrozumiałam. Znam określenie 'nie ma mocnych', ale i to by mi tu nie pasowało ;)
6.Gra jest widowiskowa.
Fakt - szybka, nieco ostra itd. itd. Ale bardziej widowiskowo jest w Primera Division ;) Po raz kolejny wspominam te baheczne sztuczki techniczne, których właśnie czasem brakuje mi w Premiership...
adrian7776 pisze:7.Najlepsi kibice swiata
Zależy pod jakim względem ;) Ponoć najbardziej oddani są ci we Włoszech :) Mnie jednak pociąga atmosfera na stadionach angielskich - kilkadziesiąt tysięcy ludzi, zdzierających gardła, będących przez całe 90 minut z ukochaną drużyną...

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”