Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 23 lis 2019, 17:22

Mam dość tego jak sędziowie rozpatrują ręki. Khedira wyraźnie zagrał ręką, ale przecież stał tuż przed Gomezem, który wchodził z nim w pojedynek 1 na 1. Jeśli piłkarz broniący ma zachować jakąś koordynację ruchową musi te ręce mieć gdzieś w powietrzu. Inaczej się wywali jak Boateng przeciwko Messiemu i tyle. Jeśli piłkarz stoi tak blisko i nie wykonuje intencjonalnego ruchu ręką do piłki to dla mnie takie karne są niesłuszne. Sytuacja z Canem to już w ogóle absurd. Kilka minut boiskowych kłótni i zamieszania w okolicznościach, które nie powinny budzić żadnych wątpliwości. Na dodatek komentatorzy, którzy niby mają szkolenia z przepisów jak tylko widzą rękę to im się myślenie wyłącza i wygadują, że 11 :roll:

Dobra przechodząc do bohaterów spotkania. Bo jest o kim pisać. Higuain, De Ligt i Szczęsny. Zagrali naprawdę wielkie zawody. Bez Gonzalo ostatnio nic się nie dzieje w ofensywie. Zawsze decydujący. Strzela i asystuje, a skoro wynik zawsze jest gdzieś na granicy to tym bardziej budzi szacunek. Zresztą nawet za samą aktywność i waleczność należą mu się wielkie brawa. Widzieliście kiedyś tak harującego dla drużyny Icardiego? No i De Ligt dzisiaj fenomenalny. Zdecydowany, mocny fizycznie, kilka razy wzorowo się ustawiał w sytuacji gdzie bramka rywala była już o włos. W niczym nie przypomina tego zdezorientowanego piłkarza z początku sezonu.

A i jeszcze jedno. Ta ręka Cuadrado. Po prawdzie to jej nie wyłapałem. Teraz patrzę na powtórkę bramki i mimo iż video zaczyna się 18 sekund przed bramką nie ma tej sytuacji i piłka nawet nie jest blisko tego sektora boiska. Ile trzeba by się cofnąć by unieważnić tą bramkę?

Edit: Sprawa jest jasna. Pomiędzy ręką Cuadrado, a golem Higuaina piłkarze Atalanty mieli kontakt z piłką. Czyli zagranie ręką nie poprzedzało bezpośrednio bramki, a wiec VAR nie mógł anulować bramki. Ręka nie była w trakcie akcji bramkowej.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2019, 17:59 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”