Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 01 lis 2005, 23:08

Krzysztof Jarzyna pisze:Slask odbydowywuje sie powoli
I mam nadzieję że nigdy się nie odbuduje!!! Od kilku lat niecierpię tego klubu za m. in. wywyższanie się,a raczej gardzenie innymi klubami z polskiej ligi. Jak się jest najlepszym w pewnym okresie (jakieś tytuły zdobyli) a to tylko dzięki sponsorowi to po co te głupie hasła??? Prawidłowo zmienione na "cała polska jeb... śląska" :rotfl2:
Krzysztof Jarzyna pisze:Turow z dosc duzym budzetem
Jak na polską ligę to bardzo dużym, jednym z największych (pierwsza trójka). Mam nadzieję że dojdą jak najdalej :brawo:

Krzysztof Jarzyna pisze:Polonia bez ubytkow
A jednak budżet o kilka części mniejszy (nie pamiętam ale 1/3 czy może 1/4 zeszłorocznego). Ubytki są i to bardzo duże!!! Nasprowadzali młodych gniewnych i w głównej mierze od nich zależy jak drużyna będzie się prezentowała. Choć też mają kilku ogranych grajków, ale przecież sezon jest długi i trzeba grać całym składem. Narazie idzie im b. dobrze :ok:

Krzysztof Jarzyna pisze:faworyci zawodza na calej lini. Anwil wygral dopiero raz
To chyba dobrze że liga jest wyrównana i praktycznie każdy może wygrać z prawie każdym. Wtedy staje się ciekawsza. :lol: PS Anwilu też nie cierpię :pogrzeb:
Krzysztof Jarzyna pisze:Prokom niby wygrywa, ale ostatnio wpadka dosc bolesna z Turowem przed wlasna publicznoscia.
Mam nadzieję że się szykują na euroligę. Choć z pewnością jej nie wygrają to jak zapowiadali najważniejsza jest dla nich gra w Europie. Liczę że będa godnie reprzentować nasz kaczy :cry: kraj i przynajmniej powtórzą zeszłoroczne osiągnięcia. A w PLK to i tak nic się nie stanie jak przegrają raz na jakiś czas bo i tak są zdecydowanym faworytem. Niezdobycie mistrzostwa będzie dużą sensacją.

Jeszcze do interesujących drużyn dodałbym Polpharmę, która ma ciekawy skład ( J. Johnson) i pokazała że potrafi walczyć.

Wróć do „Inne sporty”