Plebiscyt forumowy 2019

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Plebiscyt forumowy 2019

Post autor: Delpiero14 » 12 gru 2019, 17:45

Dobra, oficjalnie chyba mój najdłuższy post w całej forumowej karierze. Czy jesteście gotowi?

Okej, z racji tego, że nie głosowałem w zeszłym roku a plebiscyt jest świetną okazją żeby wejść w dupę reszcie użytkowników również zdecydowałem się oddać w tym roku swoje typy. Wszak to zawsze fajna zabawa i możliwość wymienienia tych mocnych (oraz w przypadku niektórych kategorii również i słabych) stron użytkowników to również i ja postanowiłem dorzucić swoją cegiełkę do tej budowli zwanej forum swiatpilki.com.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz

Seba82 - Seba w zasadzie chodził mi po głowie w kontekście głosowania już od jakiegoś czasu a skoro wreszcie nadarzyła się ku temu okazja postanowiłem upchnąć go właśnie w tej najmocniejszej kategorii. Ta jego zawziętość i regularność z jaką udziela się w temacie Milanu jest naprawdę godna podziwu. Z reguły to właśnie on zarzuca jakiś temat który następnie rozkręca całą dyskusje, gdy go nie ma jego brak jest mocno odczuwalny.

matt_ - Wchodził na forum razem ze mną (no w sumie ja mam konto nieco starsze, zależy jak kto patrzy :mrgreen: ) i nie zwolnił tempa. Wypowiada się na wiele tematów, nie tylko piłka nożna ale również i koszykówka, siatkówka, ręczna, skoki, widać, że sport to jego pasja. Poza tym organizowanie różnego rodzaju gier i zabaw forumowych. Sam osobiście nie biorę udziału, ale widać, że ma to swoją liczną grupę zwolenników bawiących się przy tym bez wątpienia świetnie, więc głos na niego był raczej oczywisty.

czubatka - Najniższy stopień podium dla czubatki o którym można powiedzieć, że ze wszystkich innych userów na forum on zrobił w minionym roku najwięcej. Powiedzieć, że to był jego rok to jak nic nie powiedzieć. Zmiana wyglądu forum, stworzenie Boticellego zarzucającego bramki do stworzonego przez niego specjalnego tematu do tego przeznaczonego, mocne zaangażowanie w promocje forum itd.

2. Debiut roku (Rookie Challenge)

łosiu03 - Kolejny fan MU do kolekcji (niestety). Fajne posty, ciekawy punkt widzenia na różne sprawy, niezła jak na początek forumowej kariery regularność i co najważniejsze szacunek do użytkowników mających odmienne zdanie od niego (co nie jest niestety tak powszechne). Mocny kandydat do MVP w niedalekiej przyszłości.

19B10 - Fan polskiej piłki klubowej i Widzewa Łódź. Stały bywalec w domku czyli najczęściej odwiedzanego przeze mnie tematu w ostatnim czasie :D również aktywny jak kolego wyżej, podłącza się do dyskusji, nie spina się niepotrzebnie itp. Oby tak dalej

Vol'jin - Da się go dostrzec raczej głównie w temacie Milanu, więc sporo osób może go nie kojarzyć, ale swoim forumingiem i prezentowanym poziomem również zasłużył na wyróżnienie w tej kategorii. Podobnie jak koledzy powyżej dobrze, że pojawił się na forum.

3. Najsłabsze ogniwo forum

Nikt - Tradycyjnie bez głosów. Pomimo tego, że są użytkownicy którzy potrafią podkurwić człowieka to wychodzę z założenia, że każdy na swój sposób daje od siebie coś dobrego i każdy utrzymuje forum przy życiu.

4. Największy piłkarski znawca

No i tutaj mam szczerze mówiąc problem bo osób mogących uchodzić tutaj na znawców (a za takich uważam osoby znające się na piłce bardziej ode mnie, czyli więcej niż trochę) jest wśród nas dosyć dużo i ciężko jest zmieścić jedną konkretną trójkę. No, ale moje typy są następujące:

(L)oczkerson - Taki trochę Morrow biało-czarnej części Turynu. Długie i rzeczowe posty to u niego norma. Swoją drogą zawsze się zastanawiam, czy userzy tacy jak on skrobią to wszystko na poczekaniu w kilka minut z głowy czy siedzą nad tym dłużej, żeby wyszło jak najbardziej rzeczowo i sensownie :think: w każdym razie poziom postów wysoki, więc głos dla niego

fekalia - Za zainteresowanie całą włoską piłką i za dużą wiedzę na cały jej zakres. Również to widać po nim, że więcej niż hobby.

Cement - Szacuneczek, że chce mu się oglądać te wszystkie niszowe ligi, które niekiedy mam wrażenie, że poza nim samym nikogo innego dookoła nie interesują :mrgreen: On jednak czerpie z tego radość całymi garściami, godne podziwu.

5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -

W zasadzie każdego z osobna, bo każdy na swój sposób (ten negatywny jak i pozytywny) wzbudza moją ciekawość. Znów jednak trzy głosy, wiec stawiam na was kochani:

piotrcies - Ogarnąłby mi zniżki w Pleyu :D

Sickstick - Nigdy nie paliłem trawy a Sickstick zna temat od podszewki. Upalilibyśmy się a on musiałby mnie ogarniać xD Z czasem pewnie zostałby moim dilerem.

Magnum - Oprowadził by mnie po Stanach i opowiadał ciekawości o wszystkich atrakcjach dookoła (oczywiście za darmo, wynajmowanie przewodnika byłoby niepotrzebne :P ) do tego wydaje się naprawdę spoko gościem a ja lubię ludzi podobnych do siebie.

6. Największy Dowcipniś -

Diamen23 - Śmieszny typ nie powiem, no ale to pewnie u nich rodzinne.

Sickstick - Czasem jak zarzuci nie ma co zbierać. Przekraczanie granic, jak to kiedyś o nim przeczytałem. Myślę, że bardzo trafne.

Boromir - Również zdarza mu się trafnie coś skomentować, przy czym nie raz miałem okazję się uśmiechnąć, więc głos również i dla niego.

7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?

fieldy - Zdecydowanie Wiesław. To był prawdziwy człowiek orkiestra, bo i żartem rzucił, i długiego mądrego posta naskrobał i wp porozdzielał jak trzeba było. Taka hybryda Morrowa/piotrciesa i J1mieggo. Najgorzej, że on praktycznie co dzień jest online tylko nie chce mu się nic pisać xD

Carbon - Lubiłem ten jego nieco prowokacyjny foruming. Do tego ta przedziwna fascynacja USA i wszystkim co amerykańskie była na swój sposób urocza. No cóż, może jak MU zdobędą tytuł to wróci.

Sawyer - Czasem bywa na forum, ale niestety bardzo rzadko. A szkoda, bo to jeden z tych userów których pamiętam jeszcze z czasów jak dopiero co wchodziłem na forum i zapamiętałem go raczej dosyć pozytywnie.

8. Największy dziwak -

Osobiście nie odbieram tej kategorii jakoś specjalnie negatywnie. Poprzez dziwność rozumiem bycie swego rodzaju oryginalnym, także jeśli ktoś odbiera to negatywnie to błędnie.

Bassu - Dla mnie dziwne jest to, że użytkownik, który najpierw domaga się od wszystkich innych osób dookoła rzeczowych oraz treściwych postów i ma pretensje o typowe lanie wody tworzy potem jakieś jednozdaniowce z których nie wynika kompletnie nic konkretnego ani interesującego. Owszem, masz prawo wymagać, ale daj ku temu jakiś przykład, bo jak do tej pory szczerze mówiąc żadnego takiego z twojej strony nie zaobserwowałem.

Salas11 - No i tu w zasadzie mógłbym równie dobrze jako opis Salasa wrzucić cytat z Boromira z jego posta kilka scrollów wyżej. Rozumiem, że nostalgia do dawnych czasów, ale w niektórych kwestiach, nie zrozum mnie źle Salas ale mam wrażenie, że w kwestii tych dawniejszych czasów patrzysz nieco przez pryzmat różowych okularów, jak to się mówi.

Kojiro - Fajna postać, ale niektóre jego posty takie jakieś dziwne mam wrażenie. Nawet trudno mi konkretnie powiedzieć co, ale o ile można by pozamieniać posty zdecydowanej większości z nas i pewnie mało kto zauważyłby róznicę, tak w przypadku jego postów od razu każdy by się pokapował kto był rzeczywistym autorem.

9. Najlepszy mod -

piotrcies - Zdecydowanie. Tylko osoba mająca na co dzień do wglądu panel moderacji i mogąca zobaczyć ostatnią aktywność z zakresu modów może dostrzec jak wielką pracę robi każdego dnia. Usuwanie botów, przenoszenie postów, gaszenie gorących głów itd. IMHO kazdy kto nazywa piotrciesa słabym modem zwyczajnie nie ma zielonego pojęcia o czym mówi.

I z racji tego, że w tej kategorii można oddać tylko jeden głoś specjalne wyróżnienie dla:

matt_ - Jak trzeba, przyzna jakieś wp, czy usunie ruskie konto. Ogólnie jego praca w tym zakresie również na duży plus i udowadnia, że jego wybór na moda był dobrą decyzją.

10. Najlpeszy avatar

moody90 - Ten Messi jest bez pudła. Szczerze mówiąc gdybym był jakimś rodzajem psychofana Messiego to nie odpuszczałbym sobie ani chwili sama na sam z tym obrazkiem Messiego przedstawionego jako Boga z aureolą na głowie ze złotą piłką w ręku (If you know what i mean)

Kluchman - Poza mną chyba jedyny użytkownik posiadający gifa w avatarze. Ta krowa na wypasie jest bardzo charakterystyczna i każdemu kojarzy się z Kluchym, a przecież o to chyba chodzi, nie?

fieldy - Kolejny przykład z tych bardzo charakterystycznych avatarów. ostatnio zobaczyłem gdzieś w necie plakat Lśnienia z Nicholsonem zaglądającym przez wybitą siekierą szparę w drzwiach i moją myślą nie było "o, Lśnienie, tylko "wtf, Wiesiek, co ty tam robisz??

11. Wydarzenie roku na forum -

Nowa robota Doktora - To chyba oczywiste. Typowy American Dream w polskich dekoracjach, czyli człowiek z pasją mający szansę robić zarobkowo coś co kocha i coś w czym jest dobry. Niech ci się uda ten cały zawodowy scouting :ok:

Heca z Momblano - Było śmiesznie.

Czy Illona zrobiła To po raz pierwszy z młodszym o dziesięć lat facetem, czy nie zrobiła - No właśnie, @Ilka? :glass:

12. Kto poczynił największy postęp -

BeBad (aka. Szmagel) - Kiedyś zdarzało mu się niekiedy (nawet częściej niż czasem) zagrzać i stracić nad sobą kontrolę. Ostatnio jednak mam wrażenie, że mocno się ogarnął.

Ryba_82 - Kiedyś pomimo tego, że pisał na bardzo fajnym poziomie to wydawał się taki nieco sztywny i odnoszę wrażenie, że za bardzo brał do siebie niektóre żarty w kierunku City bądź jego. W tym roku nie widzę tego dystansu plus zaczął nawet śmieszkować :D To jest coś czego brakowało mi w jego posrtaci.

Bassu - Od kilku dni nikogo nie obraził. Jest progres, oby tak dalej.

13. Najbardziej pomocny użytkownik -

czubatka - W kwestiach technicznych jeśli chodzi o pomoc nie ma sobie równych, jeśli masz jakiś problem czubatka zapewne ci go rozwiąże.

cruel - Pytaj o Soulsy lub gry tego pokroju a cruel prawdę ci powie. W kwestii gier chyba najbardziej pomocny użytkownik na forum.

Seba82 - Kojarzę, że w kwestii siłowni Seba zawsze służył tam jakąś dobrą radę i rozwiewał wszelkie wątpliwości, wiec najniższy stopień podium dla niego.

14. Najfajniejszy Użytkownik -

MK92 - Sprawia wrażenie człowieka, którego nie da się nie lubić. Bardzo wysoki poziom kultury osobistej i spora wiedza z zakresu tego co dzieje się w czerwono-czarnej części Mediolanu. Mocne ogniwo forum, którego strata była by pewnie mocno odczuwalna.

Diamen23 - Bardzo lubię jego foruming. Diamen to jest taki mix. Duża wiedza o piłce, poczucie humoru oraz z reguły fajny, nieagresywny poziom dyskusji.

piotrcies - W zasadzie mógłbym napisać to samo co o kolegach powyżej. piotrcies dobrze łączy śmieszkowanie, wysoki poziom kultury osobistej, oraz ponadprzeciętny poziom wiedzy piłkarskiej.

Specjalnie wyróżnienie dla naszych forumowych pań Ilki oraz Futbolowej - Nie ukrywam, że dobrze czasem się troszkę odchamić o podyskutować z miłymi i ładnie pachnącymi (tak sobie was przynajmniej wyobrażam) forumowymi koleżankami.

Jeśli chodzi o moje typy to starałem się je rozłożyć jak najbardziej po równo, żeby zmieścić jak najwięcej wartościowych użytkowników. Oczywiście jest spora liczba osób, która się w tym roku w moim zestawieniu nie znalazła. No cóż, może w przyszłym roku :beer:

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”