Podsumowanie roku 2019

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213
Kibicuję: Manchester United

Podsumowanie roku 2019

Post autor: losiu03 » 16 gru 2019, 12:07

No to i ja sprobuje cos napisac na zabicie nudy :D

Podsumowanie roku w obszarze osobistym:
Sporo sie u mnie dzialo w tym roku tak naprawde, ale koniec koncow byl to mega pozytywny rok dla mnie i moich bliskich. Najwazniejsze to na pewno fakt, ze po dlugoletnim zwiazku ze swoja ukochana nareszcie zdecydowalem sie na oswiadczyny. Niespodzianki tutaj nie bylo i zgodzila sie! Tak wiec od maja naszym glownym tematem jest slub i wesele, ktory zabukowalismy na 2021 rok. Jak pewnie wielu z was wie, jest to temat rzeka, a te niecale dwa lata ktore nam zostaly to wcale nie tak duzo, aby ogarnac wszystko co by sie chcialo :)
Oprocz tego, sporo podrozowalem: udalo mi sie wybrac na tygodniowe wakacje na Krecie z mega ekipa, zaliczyc dlugi weekend w Rzymie, kilka wypadow do Walii, Szkocji i na poludnie Anglii, kilka wypadow do Trojmiasta, wypad w Bieszczady, a w marcu jeszcze weekend na wegierskich termach. Poczatkiem roku udalo sie rowniez wyskoczyc na narty do slowackiego Chopoka.
Dodatkowo powrot do regularnych treningow na silowni i zdrowej diety, co mnie bardzo cieszy, bo fizycznie czuje sie o niebo lepiej niz w ubieglym roku.

Podsumowanie roku w obszarze zawodowym:
Jako, ze mieszkam w UK w regionie mocno rozwinietym pod wzgledem przemyslu motoryzacyjnego, glownie ze wzgledu na fabryki Jaguara i Land Rovera oraz calej otoczki dostawcow, zaraz po studiach magisterskich zaczalem prace wlasnie dla JLR jako graduate (czyli taki polski stazysta). Po prawie dwoch latach praca zaczela mnie po prostu wkurzac, bo obowiazkow mialem nie mniej niz wyzej postawieni inzynierzy, wyplata o jakies 100% nizsza, a sama atmosfera w pracy byla lekko mowiac toksyczna. Dodatkowo ze wzgledu na kryzys silnikow diesla, JLR mocno podupadl w ostatnich latach i nie bylo sensu czekac kolejnego roku/dwoch az zaczna na nowo otwierac inzynierskie pozycje. W innej firmie pojawila sie super oferta dla inzyniera z moim skill setem, poszedlem na rozmowe i udalo sie! Znacznie lepsze warunki finansowe, super pomocni i mili ludzie, a sama praca pozwala mi sie rozwijac i tak naprawde ciagle ucze sie czegos nowego. Nie powiem, ze to idealna praca, bo takich nie ma, ale jestem bardzo zadowolony po szesciu miesiacach, a i sam pracodawca ocenia mnie w samych superlatywach. Ostatnio nawet niespodziewanie menadzer wzial mnie na rozmowe, informujac o tym, ze planuja dla mnie podwyzke, wiec pod tym wzgledem ten rok byl dla mnie naprawde wyjatkowy.

Roczne podsumowanie dokonań ulubionych drużyn/reprezentacji:
Manchester United. Kazdy chyba wie w jakiej obecnie sytuacji znajduje sie druzyna, aczkolwiek zmiana sterow i zmiana strategii druzyny co do wzmocnien na pewno moze napawac optymizmem. Oczywiscie nie jestem zadowolony z obecnej kadry, bo brakuje tam kilku wzmocnien, ale postawa tych mlodych chlopakow, ktorzy dostaja swoje szanse robi na mnie ogromne wrazenie. Same letnie transfery, ktore doszly do skutku trzeba rowniez uznac za mega wzmocnienia. Wan-Bissaka i James sa niesamowici, Maguire rowniez jest bardzo solidny w duecie z Lindelofem. Lato w wykonaniu zarzadu United powinno byc jednak lepsze, ale z niecierpliwoscia czekam na zime. Same wyniki nie powalaja i mozna powiedziec, ze jestesmy takim pilkarskim Robin Hoodem, bo zabieramy punkty czolowym druzynom, a oddajemy je tym ze srodka i dolu tabeli. Nie mozna jednak powiedziec, ze wyniki sa slabe i zdecydowanie sa podwaliny pod to, aby stworzyc super kadre. Patrze optymistycznie w przyszlosc i wierze, ze United wroci tam, gdzie ich miejsce ;)

Plany na 2020 to na pewno kupno mieszkania w Polsce pod inwestycje. Duzo w tej sprawie jest juz ustalone i to tylko kwestia czasu. Mysle, ze do marca sprawa bedzie zamknieta. Kolejna rzecz to daleka podroz. Prawdopodobnie padnie na Tajlandie, Meksyk lub Zanzibar, ale to nadal jest ustalane. Chcialbym rowniez ogarnac wiekszosc spraw zwiazanych z weselem i zapisac sie na treningi boksu.

Podsumowujac, 2019 bardzo pozytywny dla mnie, duzo zmian i waznych wydarzen, zarowno w zyciu osobistym, zawodowym, jak i w mojej ukochanej druzynie z Manchesteru :)

Wróć do „Hyde Park”