Podsumowanie roku 2019

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Podsumowanie roku 2019

Post autor: Tomusmc » 24 gru 2019, 14:04

Osobiste

Ten rok wiele u mnie w życiu zmienił. Wróciłem do związku na którym mi zależało, nie mieszkam już sam w wynajmowanym mieszkaniu. Wyprowadzka była trudną decyzją, ale czas pokazuje, że bardzo trafną. Przed nami pierwsze wspólne święta :)

Jedynym minusem tego roku była ta nieszczęsna rwa kulszowa, która kosztowała mnie sporo nerwów i pieniędzy. Musiałem porzucić przez to siłownię i grę w piłkę,na szczęście już jest zdecydowanie lepiej, bardziej dbam o siebie więc patrzę z nadzieją, że uda się to totalnie zminimalizować

Zawodowe

W pracy awans i lepsze zarobki, jest dużo lepiej dzięki czemu więcej rzeczy można planować. W końcu mam stałą wypłatę, a nie uzależnioną od premii

Sportowe

Juventus został mistrzem więc pod tym względem wiadomo, że na plus (ewentualnie można patrzeć, że rok w rok to samo, ale nadal dobrze smakuje). LM zapowiadała się dobrze bo Ajax wydawał się drużyną do ogrania, szczególnie po pierwszym wyniku w Amsterdamie. Niestety przygoda skończyła się na 1/4 po fatalnej porażce w Turynie, niesmak pozostał. W tej edycji wygląda to póki co dobrze, grupa wygrana bez większych problemów i przeciwnik w 1/8, którego po prostu trzeba przejść. Najważniejsza kwestia to jednak zmiana trenera, miałem dosyć Maxa i chciałem świeżości. Niestety dostaliśmy Sarriego i póki co zmiany nie widać więc w tym względzie niewiele się zmieniło z czego nie jestem zadowolony

Lechia na plus jak najbardziej. Najlepszy sezon w historii mówi sam za siebie. Trzecie miejsce w lidze, puchar i superpuchar Polski. W tym niestety jest już gorzej, znowu problemy finansowe, piłkarze nie dostają wypłat i poziom zdecydowanie się obniżył. Mam nadzieję, że wyjdą na prostą i ogarną to na początku przyszłego roku. Na nic większego nie liczę w tym sezonie, niech znajdą się w górnej ósemce i to będzie sukces

Plany na 2020

Powrót do piłki w styczniu, na początek delikatnie i zobaczymy jak wyjdzie. Chciałbym zmienić auto i to jest moje główne założenie, na siłę jednak nie chcę tego robić. Jeśli coś ciekawego się trafi to się przyglądnę. Do tego marzy nam się wspólna wycieczka za granicę więc trochę wydatków na przyszły rok się szykuje. Do tego jeszcze mamy imprezę rodzinną i dwie komunie ;)

Wróć do „Hyde Park”