Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 03 lis 2005, 17:01

Szanuję Fergusona, jestem mu wdzięczny za wszystko co zrobił dla Diabłów. Ale jak tak można grać? Jak można powielać błąd z ustawieniem drużyny?! 4-4-2 to ustawienie jakiego powinien się trzymać sztab szkoleniowy. A ci dalej kombinują z cofniętym Rooneyem, osamotnionym w ataku Ruudem. To co kiedyś było domeną United: gra skrzydłami i ok. 20 crossów w spotkaniu oraz piękne akcje z klepki, wykończone prostopadłymi piłkami do napastników NIE ISTNIEJE! Łudziłem się, że Ronaldo przełamie się i zagra fantastyczny mecz i pokaże swoje przygotowanie techniczne. Tak się nie stało i tylko sir Alex może sobie pluć w twarz, że nie wystawił Parka w pierwszej jedenastce. Cała drużyna zagrała bardzo słabo, wręcz żenująco. Rio zarabiający 120 tys. funtów tygodniowo gra na poziomie Jacka Bąka. Brown, który wrócił po kontuzji, popełniał błędy (choć nie zagrał, aż tak słabo jak Ferdinand). O'Shea to człowiek, którego United powinno sprzedać, bo biega jak połamana fujara. Szkoda również pisać o postawie Tweety'ego. Jedynym plusem spotkania było to, że Rooney nie dał się sprowokować i nie ujrzał czerwonej kartki. Ja naliczyłem dwa strzały Man United, z czego obydwa niecelne. Zdarzyło się również jedno dośrodkowanie. :?

Potrzebne są zmiany i niestety Ferguson albo sprowadzi jakiś naprawdę zdolnych, doświadczonych zawodników, albo niech kończy swoją karierę na Old Trafford. Potrzebni są: prawy obrońca, środkowy obrońca, defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik i lewy pomocnik. Np. tacy zawodnicy jak: Sagnol/de Jong, Onyewu/Milito, Diarra/Zokora, Ballack/Lincoln/Sneijder, Malouda. Trzeba sprowadzić świetnych zawodników i zatrzymać Parka, by miec również silną ławkę rezerwowych.
:?

Wróć do „Anglia”