Elche Cf (zbiorczy)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: snake » 04 lis 2005, 19:14

To prawda, 11 kolejka jest dosyc ciekawa. Elche, jak juz pisalem powinno wygrac z Malaga B. Murcia-Recreativo to jest bez watpienia hit kolejki. Tez licze na Frankowskiego.
Snake czy mógłbyś opisać w skrócie w jaki sposób Hiszpanie budowali swoje stadiony w ostatnim 50 leciu?
Nie bylo latwo budowac stadionow za czasow Franka. Budowano tam gdzie mozna bylo i za tyle pieniedzy ile sie mialo.
Czy korzystali z pomocowych funduszy Unii Europejskiej?
Hiszpania weszla do UE w 1986 roku, czyli prawie 20 lat temu. Z tego co wiem UE nie pomagala w budowie stadionow. Z tego co wiem, pieniadze na budowe daje "ayuntamiento" czyli urzad miasta no i oczywiscie wlasciciele klubu.
Czy budowany właśnie stadion w Kadyksie jest przykładem pomocy od UE czy też jest to inicjatywa miasta, czy też ludzi związanych z klubem?
Stadion w Kadizie jest bardzo ciekawy. Nie jest on w trakcie budowy, tylko w trakcie remontu. Ma on bardzo ciekawa historie. Estadio Ramón de Carranza zostal zinaugurowany w 1955 roku. Budowa trwala od maja 1954 roku do sierpnia 1955. Jest to symbol miasta. Remont rozpoczol sie w 2000 roku. Pieniadze znalazly sie bo szefowie klubu zdecydowali sie sprzedac spora czesc terenu nalezaca do klubu. Nie wiem czy UE pomoga w jakikolwiek sposob.
Stadion wyglada teraz tak:

Obrazek

A tak bedzie wygladal:

Obrazek

Wróć do „Hiszpania”