Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1521
Kibicuję: Inter Mediolan

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: coco » 05 lut 2020, 18:36

Idziemy na lato pełną parą po Robina Gosensa z Atalanty, cena którą przywołują media to 30 milionów euro. Tak ostatnio się zastanawiałem, kogo my możemy wyrwać na lewe wahadło, za dobre pieniądze, i żeby gwarantował jakość większą od tego co mamy, i przyszły mi do głowy 2 nazwiska, jedno to właśnie Niemiec, i drugie Kolasinać. Jak widać klub poważnie postanowił zająć się pozycją lewego wahadła, sam Gosens to chłop w sile wieku 25 lat, silny jak tur, znakomity w grze 1 na 1 w fazie defensywnej, i ze smykałką do wejść ofensywnych i strzelania bramek. Rozgrywa właśnie swój sezon życia, przypuszczam że on sam jest zdziwiony tym na jakim poziomie on gra w Atalancie, w Niemczech nic nie osiągnął, w Holandii odpalali go na wypożyczenia po jakichś śmiesznych klubach, dopiero w Atalancie odnalazł swoją oazę spokoju i warunki do pokazania tego co się nauczył. Nieźle jak na gościa, którego Atalanta pozyskała za 900 tys euro, a zarobi na nim w granicach 30 baniek.
Z Atalantą mamy dobre stosunki transferowe, oni chętnie sprzedają swoich graczy jeśli ktoś konkretnie zapłaci, myślę że tu dałoby się włączyć w transfer jakiegoś juniora lub ewentualnie wymienić na Dalberta, chociaż i przy dzisiejszych kwotach, jeśli trzeba byłoby zapłacić te 30 baniek to i tak nie dużo, jak za gościa który rozgrywa mega sezon. Bardzo optuję za tym ruchem, Niemiec zwyczajnie wymiata w tym sezonie i nie wolno go odpuścić, bo na tą pozycję doprawdy ciężko znaleźć kogoś konkretnego.
Do końca sezonu jeszcze daleko, ale tak sobie myślę że na przyszły sezon lewe wahadło w osobach Gosens, Young (Dalbert) wygląda bardzo dobrze.
Natomiast na prawe wahadło to czeka nas rzeź, Marotta musi iść z nożem w zębach żeby nam przynieść Meuniera z PSG, kolejny idealny kandydat do tej formacji, ale tam kolejka będzie niesamowicie długa i konkurencja ciężka.
Z wahadłami Gosens - Meunier dałoby się żyć, patrząc na ich jakość to + 10 do tego co mamy. O ile Niemiec jest prawdopodobny to jednak Meunier będzie miał w czym wybierać, i tylko kunszt Marotty może go tu sprowadzić. Ogólnie z prawym wahadłem będzie problem, ja prócz Lazzariego z Lazio nie widzę gościa który podniósłby poziom po tej stronie, a biedę mamy niesamowitą, Candreva stary, Moses to tylko doraźny środek, z lecie zostaniemy z Lazaro, który zapewne wróci z wypożyczenia i starym Candrevą. Niesamowicie ważne jest teraz działanie klubu by zrobić wszystko aby sprowadzić prawego wahadłowego i lepszej okazji niż Meunier nie będzie.

Wróć do „Włochy”