Zawodnicy zagraniczni na naszych boiskach

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post autor: cloner » 06 lis 2005, 15:10

Futbolowa pisze:Chciałabym poznać Waszą opinię na temat zjawiska, które ma miejsce w naszej lidze.
Chodzi mi o masowe kupowanie piłkarzy z zagranicy
no oczywiscie jestem jak najbardziej ZA sprowadzaniem pilkarzy zzagranicy :)
Futbolowa pisze:Niewiele mniej bramek stracił Groclin. A kto tam gra w obornie?
wg mnie nienajlepszy argument, Ci sami pilkarze grali w poprzednim sezonie ! a wtedy i Groclin i Wisla P. tracili niewiele bramek (odpowiednio 28 i 30 / sezon)
Futbolowa pisze:Jeden dobry Bąk, a reszta tylko raz na pół roku ma jakieś porywy
dla mnie Bąk gra raz na pol roku na miare swoich mozliwosci, a ma je spore, w koncu gral kilka lat we Francji
Futbolowa pisze:To jest straszne, że nie szkoli się u nas młodzieży. Nie wyłapuje talentów z lig czwartych i trzecich
jakich talentow :?:
ja dzisiaj bylem na meczu Polonii Bytom (jeszcze niedawno 3.liga), i nie widzialem mlodych zdolnych zawodnikow, najlepszymi pilkarzami na boisku byli starsi, doswiadczeni :)
juniorka tylko psula, i spowalniala akcje
Futbolowa pisze:Lepiej kupić słabego zawodnika z Macedonii, Brazylii, czy Słowacji niż mieć w drużynie młodego, równorzędnego Polaka? Jasne Przecież tamci kosztują kluby o połowe mniej
proste, futbol to biznes, a nie zabawa
Fieldy pisze:nie powiedziałbym. Przeciez mamy np. Jarka Fojuta w Boltonie [wciąż czeka na debiut]
wiem, ze jeden Fojut wiosny nie czyni, ale zawsze ma chlopak przed sobą jakąś przyszłość. O, jest jeszcze Łukasz Szukała w TSV 1860 Monachium. Młody, zdoly - to już 2 do defensywy mamy choć oni nie grają w poslkeij lidze - to niegdzie nie jest napisae, że w kadrze grać nie mogą.
to juz sa bledy trenerow mlodziezowki, dlaczego nikt jeszcze nie powolal Fojuta do U-21 :?: wiem, ze on ma dopiero 19, ale juz powinien tam grac :!:
bo Szukale widzialem kilka razy w akcji - 2.liga niemiecka i repra (slabiutko)
Futbolowa pisze:A stawianie na naszych opłaca się bardziej, bo i reprezentacja z tego skorzystać może
reprezentacja moze skorzystac tylko, jesli mlodzi Polacy beda wyjezdzac zagranice, i tam sie szkolic :)
Fieldy pisze:Ale Wisłę stać - to może sobie pozwolić na taka, a nie inna pensję. Ale Lech ze swoimi długami, nie kupi Didki - bo go nie stać, kupi Samba Ba, któremu zapłaci dużo mniej niż Polskiemu piłkarzowi o dość znanym już nazwisku.
oczywiscie, zgadzam sie :)
i jeszcze nie ujmujac umiejetnosci Sambie Ba :) (niezly pilkarz, a tani dosc)
Futbolowa pisze:Ale popatrz - w cenie tych kilku[nastu] zawodników zagranicznych zmieści się paru dobrych Polaków.
Zresztą młodzi zawodnicy na pewno nie krzyczą sobie tyle co Dudka, czy inni. Sąsiada mojego chcieli w Amice, Cracovii i jeszcze gdzieś i nie sądzę, aby zażyczył on sobie takiej kasy
Został w Częstochowie i co?
to mogl przyjechac do Bytomia :)
u nas sprowadzaja kazdego, ktory jest tani :) i choc tyle dobry co pozostali pilkarze :)
jak sie nazywa :?:
Futbolowa pisze:Przykładów można mnożyć. Na 10 ściągniętych piłkarzy z zagranicy tylko 1 jest bardziej opłacalny od Polaka.
hehe, poczekaj kilka/kilkadziesiat minut, to Ci przytocze przyklady dobrych transferow zagranicznych pilkarzy :)
Futbolowa pisze:Ale co tu się dziwić, skoro pan Ptak twierdzi, że wszyscy Brazylijczycy mają we krwi znakomite zdolności techniczne
no, ja mu sie nie dziwie, Ptak sciaga bardzo dobrych zawodnikow, tanich i bramkostrzelnych :)
przeciez Ediego czy Milara to sciagnal z jakichs peryferii w Ameryce Poludniowej - i to wystarczy na nasza lige :)
a jestem pewien, ze obaj wyzej wymienieni Panowie zarabiaja mniej niz np. Reiss w Lechu czy Brozek w Wisle :)

pozdrawiam

Wróć do „Polska”