Ja mieszkam w Orlando, wiec glownie o tych rejonach sie wypowiem.
Co warto na pewno - wizyta w Disney World, Universal Studios, moze Gatorland poogladac krokodyle i weze. Disney ma 4 rozne parki, isc wszedzie kosztowaloby majatek - mi sie najbardziej podoba Animal Kingdom. Koniecznie zarezerwowac Fastpassy (wstep bez kolejki na atrakcje), bez tego strata pieniedzy / zbyt dlugie stanie w kolejkach.
W okolicach Miami ludzie uwielbiaja Key West - troche na poludnie od Miami. Niedaleko jest tez duzy rezerwat, Everglades National Park, ale nie wiem czy takie klimaty lubisz.
W zachodniej czesci Florydy jest Clearwater Beach - niby jedna z najlepszych plazy w Ameryce, tez warto zahaczyc.
Bardzo uwazaj na slonce w lipcu / sierpniu - najgoretsze miesiace to sa. Spokojnie bedzie 30, czasem 35 stopni (w Miami pewnie gorecej niz w Orlando). Do tego lubi w tych miesiacach popadac, najczesciej pomiedzy 15:00 i 17:00.
Jesli nie chcesz duzo wydac na bilety samolotowe, sprawdz linie Norwegian - lataja z Krakowa, Warszawy i chyba Gdanska, duzo taniej niz Lufthansa np. Sensowna wypozyczalnie aut: Avis.