Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Loco

Post autor: Loco » 07 lis 2005, 14:14

Loczek pisze:Ostatnimi czasy na łamach prasy wciąż ogłaszane są ,,niby powołania" Janasa, jakie ma wysyłać piłkarzom ,,nie polskim" a jednak usiłującym przebić się do składu. Już jednego Emsiego fenomena z kontynentu słońca mamy i nie wydaje mi się, ażeby naturalizacja była trafnym krokiem na przód. Powiem więcej, cytując słowa Lecha Wałęsy. Przed wejściem (..) staliśmy nad przepaścią, a teraz uczyniliśmy wielki krok na przód. Christoph Dabrowsky, czy mauro Cantoro to nie są piłkarze, którzy w sercach mają Chrobrego, Popiełuszkę i bigos. Może moje poglądy wydadzą się nacjonalistyczne, ale nie to miałem na myśli. Tylko zadam pytanie - do czego ten świat zmierza? Na szczeście Fifa nie wydała zezwolenia na wcielenie do kadry obydwu zawodników. I chwała im za to i peany na ich cześć.
szkoda cantoro bo przydałby się jako zmiennik dla szymkowiaka bo jeszcze oprócz sobolewskiego to w kadrze nie widać wartościowych piłkarzy na środek pomocy. no ale moze warto poszukac wśród młodych (np. Burkhardt)

Wróć do „Polska”