Jeżeli chodzi o okienko transferowe 2017 i 2018 to mogę się zgodzić. Rzeczywiście, tamten okres można było lepiej wykorzystać. Jednak co do ostatniego okienka to nie do końca się zgadzam. Mendy bardzo dobry transfer. Hazard no cóż, kontuzja ale kto mógł to przewidzieć? Myślę, że jednak Belg pokaże swoją klasę w następnych sezonach. Militao, solidny rezerwowy, który w najbliższych latach być może wskoczy do pierwszej 11. Jovic - no cóż tutaj jest niestety jak na razie rozczarowanie (a pamiętajmy, że mało nie kosztował). Sam nie wiem co o nim myśleć. Z jednej strony, przy słabej formie Benzemy w ostatnich tygodniach, wydaję się, że można by spróbować wystawić Serba. Z drugiej strony, jak sobie przypomnę jego mecze w pucharach to nie wiem czy to by coś dało.
Tak czy siak w ostatnim okienku przyszło kilka ciekawych zawodników. Problem polega na tym, że zespół nadal jest chyba w fazie przebudowy. W mojej ocenie największym problemem w tym momencie jest atak. Real ma bardzo duże problemy ze zdobywaniem bramek.
Napewno pozytywną rzeczą jest to, że udało się odbudować forme kilku kluczowych piłkarzy (Casemiro, Kroos, Varane a ostatnio Isco) oraz to, że obrona zaczęła grać na świetnym poziomie (niestety po meczu z Celtą, znowu zaczęły pojawiać się dziwne błędy). Jednak jak napisałem wcześniej, Real czeka jeszcze sporo pracy aby skończyć przebudowę zespołu.