Poza tym ja bym na Garetha aż tak nie psioczył, to bardzo dobry piłkarz, umówmy się... Gra on bardzo mało, atmosfera wokół niego na pewno nie napawa go motywacją, ma świadomość, że wśród kibiców a także pracowników klubu ma wrogów, że chcą się go pozbyć. Jak taki zawodnik ma być w optymalnej formie? Gareth na pewno kryje w sobie większą jakość niż Vinicius, Rodrygo czy Vasquez, ale nie w takiej sytuacji.
Poza tym, tą osobą jaka miała nieco wypełnić lukę po CR7 na ten sezon miał być Hazard, no ale jak to wygląda to wiemy, start z nadwagą, później kontuzja a zaraz potem kolejna i tak naprawdę w tym sezonie z Edena jest marna korzyść.
Zobaczymy jak to się rozwinie dalej. Nie można Realu przekreślać po pierwszym meczu, aczkolwiek sytuacja jest słaba i stracenie dwóch bramek u siebie, to czarny scenariusz... Tyle dobrego, że do rewanżu sporo czasu, więc Real ma czas by trochę się odbudować... Jednak ciężko być w tej sytuacji optymistą.
To jest pierwszy sezon gdy w sumie zrobiono taką większą przebudowę, wierzę, że latem ten zespół kadrowo bardziej się wykrystalizuje, że odejdą zbędni zawodnicy a kadrę uzupełnią gracze jacy wprowadzą więcej jakości jak Odegaard czy Ashraf, zobaczymy jak z Reinerem... Real nadal jest w tym okresie przejściowym... Natomiast Barcelonę dopiero ten okres przejściowy czeka, odejdzie Messi to będą w czarnej dupie, zwłaszcza z tym swoim wiekowym składem, bo to już nie tylko trzeba Messiego zastąpić, ale i połowę składu jaka robi się zwyczajnie piłkarsko stara. Tak więc Real z biegiem czasu będzie miał przewagę, bo u nich młodzież wystrzeli a u Barcy... Cóż, dopiero będą stawiać fundamenty pod nowy zespół.
Ze wszystkich zespołów patrząc przyszłościowo, to najsolidniej budowane zespoły obecnie to Juventus i Liverpool, ale Juve mimo solidnego składu, nadal ma problemy z przelaniem jakości na boisko i nawet Klopp wspomniał o tym, jak ogromny potencjał jest w Juventusie. Więc na najbliższe lata, myślę, że właśnie Juve, Liverpool i Real będą rozdawać karty... Aczkolwiek nadal mnie dziwi, że mając politykę transferową nastawioną na młode talenty, gdzieś pominięty został Haaland czy Pulisic, nie było nigdy tematu Havertza czy Jadona Sancho - Chociaż, obiło mi się o uszy, że Havertz ma przejść do Liverpoolu podobnie jak Timo Werner...
Ja tam w sumie chętnie bym zobaczył jakąś sytuacje ewentualnej wymiany po sezonie Jovicia za Haalanda
Zobaczymy jak to się rozwinie. Co ciekawe, ponoć spekuluje się o powrocie CR7 do Madrytu, tylko nie wiem w sumie po co... Ponoć rodzina Ronaldo tęskni za Madrytem a sam zawodnik miał dojść do wniosku, że odejście do Juve było błędem. Jestem ciekaw czy to tylko zwykłe ploty