Netflix, Showmax i inne VOD

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Netflix, Showmax i inne VOD

Post autor: futbolowa » 03 mar 2020, 18:23

sickstick pisze:
Diamen23 pisze:
12 gru 2018, 12:51
moje rozwiązanie na telewizję - MiBox od Xiaomi. Urządzenie za 250 zł, z Androidem, ściągnąłem sobie Kodi, do którego można sobie dociągać pluginy. Wśród pluginów między innymi takie do AcePlayera czy do filmów od polskich providerów. Ten drugi najzwyczajniej w świecie poszukuje podanego filmu na wszystkich cda, zalukaj i kilkunastu innych providerach i listuje Ci te filmy wg ich jakości, dostępności lektora - każdy film praktycznie dostępny, nie uświadczyłem jak na razie problemów z buforowaniem itp., a jakość świetna.
Mecze, tu trochę gorzej, bo zdarzają się przycinki i trzeba znaleźć odpowiedniego streama, ale cóż, mój dostawca telewizji oczekiwał 150 zł miesięcznie za pakiety z Eleven, więc wybrałem tańszą opcję. Zaleta to na pewno oglądanie tego co się chce, mogę oglądać z fajnym angielskim, a nie z jakimiś Kapicami, jakość acestreamów zwykle bardzo dobra.
Urządzonko ma jednak małe problemy, czasami traci sieć i trzeba się z nią na nowo połączyć. Problem mam też z aplikacją Netflixa, niestety z uwagi na zabezpieczenia Netflixa nie jestem w stanie przesyłać obraz na mój telewizor, więc może warto pomyśleć o jakimś droższym urządzonku, chyba że komuś wystarczają powyższe zastosowania ;)
Kurde, pamiętam tego posta o miboxie jakby był wczoraj, a tutaj grudzień 2018. Ale ten czas zapierdziela :mrgreen:

Kupuje niedługo TV i myślę o jak najbardziej januszowej opcji, bo nie chce mi się płacić stówki abonamentu za polsat albo cyfrę. Jedną z opcji jest puszczanie nc+go przez hdmi z lapka do tv (tak chyba zrobię), natomiast zastanawiam się czy ten mibox nie byłby dobrą opcją. Oprócz platform typu Netflix czy streamów da się przez to odpalić też jakieś standardowe kanały telewizyjne?
Na Androidzie wystarczy Kodi. Mecze są, seriale i filmy są.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”