Piłka Nożna Kobiet

Awatar użytkownika
Curt
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 140

Piłka Nożna Kobiet

Post autor: Curt » 13 mar 2020, 9:42

W Polsce właśnie rośnie pierwsze pokolenie piłkarek, które za idolki będą mieć inne (także) piłkarki, a nie (tylko) piłkarzy. Myślę, że to bardzo ważne dla rozwoju tej dyscypliny w Polsce. Umówmy się, że kobiecie (dziewczynce) zawsze łatwiej będzie się utożsamić z inną kobietą. Są oczywiście wyjątki i to one własnie grają obecnie w naszej kadrze ;) Jestem jednak przekonany, że m.in. dzięki takim akcjom, dzięki obecności kadry narodowej na ekranie telewizorów czy w innych mediach w formie wywiadów czy innych materiałów w przyszłości znajdzie się znacznie więcej dziewczyn do gry w piłkę nożną niż jest to obecnie. Wiele jest także w rękach kadry narodowej, bo sukces jakim byłby awans do Euro, jestem pewny że wygenerowałby większe zainteresowanie tak wśród kibiców jak i młodych dziewcząt stojących przed wyborem dyscypliny sportowej. Tak stało się np. w Szkocji, gdzie obecnie obserwuje się geometryczny postęp w ilości zarejestrowanych piłkarek, mimo że kadra "TYLKO" zagrała w fazie grupowej MŚ.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”