Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: squash » 09 lis 2005, 23:07

To jest zdecydowanie mój ulubiony film, uwielbiam go, na kompie mam i obejrzałem już z 10 razy, jest genialny, ponadto ściągnąłem niepowtarzalną muzę Dust Brothersów z filmu (warty szczególnego polecenia This is your life, a lubię bardzo też Space monkeys), a utwór where is my mind The pixies rewelka po prostu. Jedyna rzecz której mi barkuje, a musze ja znaleźć to książka na której podstawie zrobiono podziemny krąg, tytuł książki ten sam, autor Chuck Palahniuk, jak by ktoś posiadał proszę o kontakt. Co do treści filmu, jest po prostu genialna, to jest właśnie taki rodzaj filmu, że pokazuję ciekawą akcję, ale tak naprawdę ona jest tłem do całej filozofi tego filmu. Nie jestem anarchistą, ale ten film dał mi dużo do myślenia, jest wiele rzeczy z któymi chyba należy się zgodzić z Tylerem Durdenem, problem pojawia się w ocenie, czy Tyler to postać negatywna czy pozytywna. Ten film na niepowtarzalny klimat, wszystko świetne na czele z obsadą. Muszę się przyznać, że przed obejrzeniem tego filmu nie ceniłem zbytnio Brada Pitta jako aktora, ale po obejrzeniu go w tej roli, uważam że jest świetny. Trudność tkwi także w ocenie jakim typem filmu jest Fight Club, praktycznie pasuję do niego wiele rodzajów od sensacji do psychologi. POLECAM!!!! POLECAM!!!! POLECAM!!!!!POLECAM!!!!!!POLECAM!!!!

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”