Moderator to parszywa funkcja. Walka z połączonymi siłami ogólnie pojętych debili na forum nie należy ani do łatwych ani do przyjemnych zadań. IMHO najlepiej na dzień dzisiejszy wywiązują się z tego Tomusmc, kostek i piwus. Romantyka nie traktuje w sumie jako moda. Może i stara się wypełniać swoją rolę i albo brakuje mu pewnych predyspozycji albo chęci ... a może jedno i drugie? W każdym bądź razie moderator w moim mniemaniu powinien budzić pewien szacunek swoją osobą. A na szacunek trzeba sobie zasłużyć przeważnie. Cześć moderatorów jest mało widoczna, ale wierzę w to, że oni po prostu działają w ukryciu. Takie doborowe jednostki działające otwarcie tylko w szczególnych sytuacjach. Bellus według krążącej opinii ma problemy z kompem, ale to nie zmienia faktu, że nie wypełnia swoich obowiązków. Rozumiem, że nie może tego robić, ale w takim razie niech ktoś tymczasowo lub na stałe przejmie jego obowiązki. Ewentualnie grono moderatorskie może zostać uszczuplone jeżeli GTW twierdzi, że dają radę.
Zupełnie inna kwestia to skargi na moderatorów, które o dziwo zgłaszane są z reguły przez osoby które swoją działalnością na forum same ściągajną na siebie kłopoty i chcąc nie chcąc muszę mieć z moderatorami doczynienia. Do osób lubujących się w naginaniu przepisów można śmiało dodać jeszcze osoby starające się być kontrowersyjnymi. Takie postacie także w wielu wypadkach mają jakieś skargi lub zażalenia. Nie sądze, aby posiłki w postaci nowych modów mogły tutaj coś wskurać. Problem tkwi w dużej mierze w userach a nie pracy grona moderatorskiego chociaż oczywiste jest, że obie strony powinny poprawić się.
Jestem w pełni świadomy tego, że niczego nowego tutaj nie napisałem, ale nudziło mi się po prostu
Szczerze wątpię w to, aby w najbliższej przyszłości mogły zajść jakiekolwiek zmiany w obsadzie grona moderatorskiego. Po prostu w to nie wierzę. Musiałyby polecieć głowy a jak wiadomo ciężko jest oderwać od koryta kogoś na bądź co bądź wysokim stanowisku (moderator w moim mniemaniu to wysokie stanowisko na forum).