Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post autor: Alkoholiko » 11 lis 2005, 0:38

Nasza Wisełka kochana (*jestem kibicem Legii)...dróżyna która reprezentuje Nas co roku w europejskich pucharach...może niedługo się sypnąć...już wiemy że Kasperczak nie bedzie trenerem Krakusów...a to zła wiadomość - bo to na obecne czasy jedyny trener który mógłby poprowadzić te dróżyne do upragnionego sukcesu w LM :D

Trzeba znaleźć odpowiedniego trenera - oczywiście nie w Polsce bo u nas dobry jest tylko wspomniany Kasperczak i Wdowczyk...trzeba szukać zagranića! Zły to pomysł, ale nowy trener bedzie miał czas na ustawienie zespołu tak jak bedzie chciał - szkoda tylko ze przerwa zimowa jest krótka ;)

Jak nowy trener to i nowi zawodnicy...a jak trener zagraniczny to i nowi stranieri...tylko po co - moim zdaniem należy szukać w Polsce bo mamy sporo dobrych grajków...tylko grają w słabych klubach i niepdwyższaja umiejetności ;/ !

Pisze po chciałbym przybliżyć sytuacjekadrową Wisły, kto się wypalił, kogo zostawić...kogo sprzedać a kogo kupic, a komu dać szanse do czerwca!

Bramkarze: Majdan, Juszczyk, Piekutowski, Wróbel.
Majdana należy zostawić do czerwca a potem oddać do Pogini - bramkarz już chyba sie wypalił, osiągnął jakiś poziom i już go raczej nie podniesie. Juszczyka zostawić...niech będzie narazie drugim bramkarzem...jest młody - niech poczeka na swoją szanse...ale myśle że nic z niego ciekawego nie będzie. Natomiast Wróbel i Piekutowski sie niestety marnują...mogliby z powodzeniem grać w słabszych zespołach ekstraklasy czy nawet w każdym z zespołów II ligi! Ja bym ich gdzieś wypożyczył! Co do Obsady bramki...to w czerwcu trzeba sprowadzić nowego, klasowego, młodego i perspektywicznego, azarazem doświadczonego bramkarza! Od razu na myś przychodzą mi dwa typy - wymieniany w gazetach Kuszczak i Przyrowski....moim zdaniem tylko któryś z tych dwóch młodych bramkarzy godnie zastąpi emeryta Majdana! W sumie...jakani taki Kuszczak ani Przyrowski niezdecydują sie na gre w Bałej Gwieździe to możnaby wziąć naszego Dudzia....bo wydaje mi sie ze jeśli zostanie w Liverpoolu to do końca kariery dosiedzi na ławeczce!

Obrońcy: Stolarczyk, Baszczyński, Mijailović, Głowacki, Kowalczyk, Kokoszka, Dudka, Kłos, Paszulewicz, Błaszczykowski.
A więc tak - po kolei - Stolarczyk - mimo wieku emeryta piłkarskiego to świetnie sie prezentuje i bym go zostawił do czerwca a potem niech idzie na emeryture tak jak Majdan do Pogoni...Baszczyński więcej w Wiśle też nie osiągnie i powinien odejść..i też w czerwcu - nie ma co na siłe Wisełki osłabiać w zime! Myśle ze w lidze Francuskiej by sobie dał rade! Mijailović - niesforne dziecko...też bym go sprzedał...ale nawet i w styczniu...niech znajdzie sobie inny klub, za bardzo brutalny na boisku i poza nim :D Głowacki...niestety...widać jak biała gwiazda w jego sercu gaśnie...chłopak traci forme...w czerwcu bym go sprzedał - tak samo jak Baszcza do ligi Francuskiej - tam by się spradził napewno! Kowalczyk...hm...za słaby na Wisełke - bym go oddał do średniaka z ligi Polskiej...niech sobie pogra....może sie nie obrazi jak powiem ze...jest piłkarzem tylko średnim! O Kokoszce nie bede sie rospisywał bo to 'melodia przyszłości' - zostawić! Dudka - bez dwuch zdań - zostawić - jasne chyba! Kłosek niech dokończy żywot piłkarski w Wiśle...zostawić...i tak już nigdzie by go nie chciali a kariere rozmieniałby na drobne! Paszulewisz - niech sie w końcu odczepi od Wisły i niech idzie tam gdzie jego miejsce = II liga! Błaszczykowski - kozacki zawodnik...zostawić - zmiennik Baszcza jak odejdzie!! Kto na miejsce sprzedanych? do podstawowego składu brakuje nam tylko środkowego obrońcy - i postawiłbym na Bieniuka, Bosackiego lub Hejte...wszyscy Ci zawodnicy przechodząc do Wisły by coś osiągneli...ale to nieważne - ważne żeby Wisełka miała klasowego libero obok Kłosa!

Pomocnicy: Paulista, Sobolewski, Gołoś, Zieńczuk, Berreto, Cantoro, Pi.Brożek, Ekwueme.
Paulista lub Berreto - trzeba sie zdecydować...wiecej szans na pokazanie sie miał ten pierwszy...ale..alewydaje mi sie ze leprzym będzie Berreto! Pauliste bym wypożyczył gdzieś! Sobolewski...jest pierwszym piłkarzem Wisły który jest do sprzedania za porządną kaske i napewno odejdzie - czy w styczniu czy w czercu "...Bóg to jeden wie..."! Niech idzie - bedzie pożytek w reprze a Sobol sie bardziej rozwinie! Gołoś - już chyba zmarnowany talent...pewnie zostanie wypożyczony gdzieś do odry, Widzewa czy Górnika ;/ Zieńczuk...ma jeszcze sporo do pokazania - ja go bym zostawił....i działacze niech też tak zrobią - dla dobra klubu! Cantoro - w lato mówiło sie o Basel, a teraz o Legii...ja bym go chciał w Legii...ale pewnie nic z tego - pewnie odejdzie ale dopiero w czercu ;/ ! Brożek i Ekwueme to młodzi zawodnicy...niech zostaną...i tak do podstawowego składu został nam tylko berreto i Zieńczuk! Na pozycje prawego pomocnika proponowałbym...hm...Madej...wyciągnijcie go w końcu z dołka ligowego i dajcie chłopakowi szanse...bo nam sie zmarnuje! I jeszcze środkowy...myśle tu o Scherfchenie, Kaźmierczaku...myśle ze ta druga opca była by dobra - Pogoń dostałaby Majdana i Stolarczyka a oddała Wam Kaźmierczaka :D

Atak: Penksa, Dawidowski, Kryszałowisz, Pa.Brożek, Kuźba
Długo trzeba będzie czekać na drugi taki duet napastników jak Żuraw-Franek....no w sumie to jeden żurawiopodobny już jest - Paweł Brożek...widze w nim następce Żurawskiego...tylko niech tak nie sępi...zostawić koniecznie! penksa niech do czerwca pokaże na co go stać a potem nowy kontrakt lub out! Dawidowski...eh...szkoda mi go...taki dobry był, ciekawe jak po kontuzji...chyba już trenuje - mam nadzieje ze wróci do wysokiej formu sprzed lat...ale szanse sa minimalne ;/ Kuźba...heh..sam niewiem co z nim..oddać go gdzieś do grecji..niech mu płacą za marnowanie sytuacji....to samo Kryszałowicz - tym panom już podziekujemy, ale dopiero chyba w czerwcu! Kto w zamian...Następca Franka....Adriaaaan Siiiikorrrra!! To jest gość...szybki, zwinny, dynamiczny....i wiecznie młody - ściagać go! Nie ma na co czekać - nieżadne jelenie mi tu...Sikore brać! A na rezerwe Marka Sukera...ostatnio grającego w Walce Zabrze - czemu niikt nie dostrzega jego talentu?:(

No wiec 11 wyglądałaby następująco:
---------------Przyrowski
Błaszczykowski - Kłos - Bieniuk - Dudka
Madej - Berreto - Kaźmierczak - Zieńczuk
------------Brożek - Sikora

Myśle że jedenastka całkowicie realna i na kieszeń Wisełki!
Co wy na to?

Brawa dla tego komu sie chciało czytac ;D

Wróć do „Polska”