Sprawa dość skomplikowana. To nie czasy BC. Wtedy było o wiele łatwiej wejść do LM, a Wiśle nigdy się nie udało. Trzeba szukać rozwiązań, a nie być betonem i ciągnąć ekstraklasę w dół od kilkunastu sezonów.DDK pisze: ↑30 kwie 2020, 23:57No właśnie ja tutaj widzę nie tyle chęć podniesienia poziomu całej ligi, co otrzymania więcej kasy dla 2-3 klubów. Już kiedyś słyszałem twierdzenia, że jak Legia wejdzie do LM to dzieki temu podniesie się poziom ligi. Chyba dostaliście wtedy dość spory zastrzyk gotówki?
Znam typa, który stwierdził, że nie może być tak, że w Warszawie mieszkanie kosztuje kilkakrotnie drożej aniżeli w wielu miastach Polski. Myślę, że nie muszę kończyć żebyś doszedł do puenty.Nie może być tak, że o podziale decydują 4 kluby, a zdanie pozostałych 12 w ogóle się nie liczy. To tak jakby o dotacjach czy podatkach w Polsce miało decydować tylko 20% najbogatszych Polaków nie licząc się w ogóle ze zdaniem reszty. I to z pięknymi hasłami na ustach w stylu "jest to najlepszy sposób na podniesienie poziomu życia w Polsce". Nie tędy droga.
Pomijam fakt, że przekłamujesz fakty. 4 kluby decydowały w imieniu 12 tak jak zgodziło się na to 16 klubów.